enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Siverek’te GES Projesi yapımına başlandı

Siverek’te GES Projesi yapımına başlandı

Siverek’te GES Projesi yapımına başlandı
10.08.2023 17:20
0
A+
A-

Siverek Belediyesince kamu kaynakların verimli kullanılması amacıyla yenilenebilir enerji üretimi kapsamında Güneş Enerji Santrali (GES) projesi yapımına başlandı.

Kentte yürütülen çalışmalarda kamu kaynaklarının yerinde kullanılması amacıyla proje geliştiren Siverek Belediyesi, kamu kaynağının önemli kalemlerinden olan enerjiyi üretmek için adım attı.

Bir süre önce ihalesi yapılan ve koruma çevre çiti, çevre aydınlatma ve kamera sistemi tamamlanan projede çelik konstrüksiyon montajı ise devam ediyor. 16 dönüm üzerine kurulan Güneş Enerji Santralinden saatlik 1MW enerji elde edilmesi hedefleniyor.

25 milyonluk projenin yap-işlet-devret modeliyle yapıldığı ve belediye bütçesinden herhangi bir ödeme yapılmayacağı belirtildi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, devasa projelerin yapımına devam edildiği belirtildi.

Enerji giderinin en önemli kalemlerin başında geldiğinin hatırlatıldığı açıklamada, Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’ın talimatıyla harekete geçen Plan ve Proje Müdürlüğümüz, önemli bir projeyi daha sonuçlandırmıştır. 25 milyonluk yatırım bedelinin ödenmesi konusunda belediyemiz bütçesinden herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Siverek Belediyesi olarak yapımına devam ettiğimiz GES projesinin tamamlanmasıyla kendi enerjimizi kendimiz üretip kamu kaynağının verimli kullanması sağlanacaktır. İfadeleri kullanıldı.

HABERLER  Whatsapp'ta ekran görüntüsü alınmayacak
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.