enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Uzman doktor Hür, aşırı sıcaklar için uyardı

Uzman doktor Hür, aşırı sıcaklar için uyardı.

Uzman doktor Hür, aşırı sıcaklar için uyardı
10.08.2023 17:11
0
A+
A-

Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar, vatandaşların yaşamını olumsuz etkiliyor.

Kavurucu sıcaklardan bunalan vatandaşlar, klimalı ortamları ve gölge alanları tercih ederken, havuz ve sulu alanlarda serinlemeye çalışıyor. Aşırı sıcakların etkisini sürdürmesi beklenirken, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Doktor İzzettin Hür vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları yönünde uyarıda bulundu.

Türkiye’nin en sıcak şehirlerinden birisi olan Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarının 45-50 derece seviyelerine ulaştığını ifade eden Uzman Doktor Hür, “Özellikle öğlen saatlerinde güneşin tepede olduğu zamanlarda dışarıya çıkmamamız lazım. Çıkmak zorunda kalırsak da imkân varsa gölgeli yerleri tercih ederek veya şemsiye kullanarak güneş ışınlarından kendimizi korumamız gerekiyor.

Açık renkli kıyafetler tercih ederek sıvı kaybına dikkat etmemiz gerekir. Çay, kola ve gazlı içecekler sunun yerini tutmaz. Bunlara dikkat ederek günde en az 3-4 litre sıvı tüketmeye gayret edelim ” ifadelerini kullandı.

Havaların aşırı sıcak olması nedeniyle güneş ışınlarına maruz kalarak sıcak çarpması nedeniyle hastaneye çok sayıda hastanın müracaat ettiğini söyleyen Uzman Doktor İzzettin Hür, Halsizlik, baş ağrısı, aşırı yorgunluk hissiyatıyla başlayan şikâyetlerin kusma ve baygınlık gibi sonuçlara kadar ilerleyebildiğini belirterek bu tür şikâyetleri bulunan vatandaşlarımızın en yakın hastaneye müracaat etmeleri konusunda vatandaşları uyardı.

HABERLER  Şanlıurfa'da bir doktor daha hasta kabulüne başladı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.