enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Öğretmenlerin eğitim ödeneklerine zam kararı alındı!

Öğretmenlerin eğitim ödeneklerine zam kararı alındı!

Öğretmenlerin eğitim ödeneklerine zam kararı alındı!

Geçtiğimiz günler içerisinde gündeme gelen ve öğretmenler tarafından oldukça bastırılan konu eğitim ödeneğine son nokta koyuldu, karar alındı. Alınan karar neticesinde öğretmenlerin eğitim ödeneklerine zam yapılacağı açıklandı.

Artan pahalılıkla beraber öğretmenlere her sene eğitim öğretim dönemi başında verilen eğitim ödenekleri gündeme gelmeye başlamıştı. Özellikle kırtasiye ürünlerinde oldukça artan fiyatlarla eğitim ödeneklerinin hiçbir masrafı karşılamadığını dile getiren öğretmenlere müjde verildi. 7. Toplu Sözleşme Toplantısında Yetkili konfederasyon Memur Sen’in eğitim kolu Eğitim Bir Sen’in talepleri arasında bulunan öğretmen eğitim ödeneklerine zam kararı neticelendi. Fiyatın yükseltilmesine karar verildi. İşte konu ile alakalı tüm detaylar…

EĞİTİM ÖDENEĞİ YETMİYOR

Her sene eğitim öğretim sezonunun başında öğretmenlere verilen eğitim ödeneğinin bu sene zamlı olarak verilmesi fiyatlarının arttırılması bir süredir gündemde idi. Artan pahalılıkla beraber 2013 yılında 450 dolara denk gelen eğitim ödeneğinin şu an 50 dolara denk gelmesi ve artan ürün fiyatlarında eğitim ödeneğinin yetmediği ve arttırılması taleplerini beraberinde getirdi.

Geçtiğimiz saatler içerisinde gerçekleşen 7. Dönem Toplu Sözleşme toplantısında alınan kararla eğitim ödeneklerinde net bir karara ulaşıldığı belirtildi.

ÖĞRETMEN EĞİTİM ÖDENEKLERİNDE KARAR ALINDI

Her sene eğitim öğretim sezonunun başında öğretmenlere verilen eğitim ödenekleri bu sene zam talebi ile gündeme geliyor. Öğretmenlerin artan maaliyetler ve artan pahalılıkta verilen eğitim ödeneğinin kırtasiye masraflarından neredeyse çoğunu karşılayamaması ile eğitim ödeneklerine zam talebi 7. Dönem Toplu Sözleşme toplantısında gündeme geldi.

Yetkili konfederasyon Memur Sen’in eğitim kolu Eğitim Bir Sen’in toplantıda sunduğu talepler arasında bulunan öğretmenlerin eğitim ödeneğinin yükseltilmesi talebinde karar alındı. Toplantı sonucunda öğretmenlerin ödeneklerine zam yapılmasına ve yükseltilmesine karar verildiği açıklandı. Bununla beraber yapılacak zam oranının önümüzdeki günlerde netleşeceği bilgisi de paylaşıldı.

HABERLER  HRÜ Rektörü Güllüoğlu: Üniversitemiz rekor kırdı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.