enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4855
EURO
34,6895
ALTIN
2.406,89
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
25°C
Şanlıurfa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Karaköprü’de atık yağlar geri dönüşüme kazandırılıyor

Karaköprü’de atık yağlar geri dönüşüme kazandırılıyor

Karaköprü’de atık yağlar geri dönüşüme kazandırılıyor
16.08.2023 15:54
0
A+
A-

Karaköprü Belediyesi, doğaya zarar verecek atık yağları geri dönüştürülmesi için toplayarak hem doğaya hem ekonomiye katkı sunuyor.

Karaköprü Belediyesi çevre dostu geri dönüşüm projelerini sürdürürken,  doğaya zarar veren bitkisel atık yağların etkin şekilde toplanarak geri dönüşüme kazandırılması için atık yağ toplama çalışmalarıyla hem yağların doğaya zararını önlemeyi hem de ekonomiye katkı sunmayı hedefliyor.

İlçenin belirli yerlerine yerleştirilen atık yağ kutularına vatandaşlar tarafından bırakılan yağlar toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor.

Ekonomik kazanım ve gelecek nesillerin geri dönüşüm bilinciyle büyümesi anlamında bu projenin yürütülmesinin kıymetli olduğuna değinen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

” Biz Karaköprü Belediyesi olarak yaptığımız işlerde doğanın korunmasına önem veriyoruz. Gerek yeşil alan çalışmalarımızla gerek çevre koruma etkinliklerimiz ve projelerimizle bu konuda hem etkin hem de örnek olmaya çalışıyoruz.

Geri dönüşüm projemizi de 7 yıldır sürdürüyoruz ve gerçekten önemli sonuçlar aldığımıza inanıyorum. Doğaya ve yer altı sularına direkt zarar veren atık yağların toplanıp geri dönüşüme kazandırılması çalışmamızı da bu hedefle yürütüyoruz.

1 litre kullanılmış atık yağ yaklaşık 1 milyon litre içme suyunu kirletirken, çöpe atılan atık yağlar da toprağa sızarak yer altı sularına ve bitkilere ciddi zararlar verebiliyor. Bu anlamda atık yağların toplanarak geri dönüşüme kazandırılması doğa için çok büyük önem arz ediyor. Topladığımız bitkisel atık yağlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen çevre lisansına sahip tesisler tarafından geri dönüştürülmektedir.  Bu sayede yalnızca biyodizel gibi yakıt olarak değil sabun ve kimya sanayinde kullanılacak hammadde gibi şekillere dönüşümü gerçekleşmektedir.

Bunun için vatandaşlarımız evlerinde atık yağ durumuna gelen bitkisel yağları pet şişe gibi kaplar kullanarak ağzı sıkıca kapalı şekilde bize en yakın atık yağ toplama noktasına (muhtarlıklar, atık getirme merkezleri vb) bırakabilirler.”

HABERLER  Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor

Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi de atık yağlarını geri dönüşüme getiren vatandaşlara içinde minik hediyeler verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.