enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4752
EURO
34,8856
ALTIN
2.433,53
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

YKS’de ek tercihler ne zaman başlayacak?

YKS’de ek tercihler ne zaman başlayacak?

YKS’de ek tercihler ne zaman başlayacak?
20.08.2023 12:58
0
A+
A-

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ek tercihler hakkında araştırmalar hızlandı. İlk tercihlerde yerleşemeyen adaylar 2. tercihlerde tekrar liste oluşturacak. Peki YKS ek tercih ücreti ne kadar, kaç TL? Ön lisans, lisans YKS 2. tercih taban puanları ve başarı sıralaması açıklandı mı? İşte detaylar…

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları dün ilan edildi. Yüzbinlerce aday tercih ettikleri okullara yerleşmeye hak kazandı. Ancak yerleşemeyen adaylar da oldu. Bu noktada gözler ek tercihlere çevrildi. Ek tercihlerin ne zaman başlayacağı henüz belli olmadı. Peki YKS ek tercih ücreti ne kadar, kaç TL? Ön lisans, lisans YKS 2. tercih taban puanları ve başarı sıralaması belli oldu mu?

YKS EK KONTENJANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS ek kontenjanları ve taban puanları henüz açıklanmadı. ÖSYM tarafından yayımlanacak kılavuz ile boş kontenjanlar belli olacak. YKS tarafından paylaşılacak kılavuzda ek tercih tarihleri ve üniversitelerin alım yaptığı puanlar yer alacak.

YKS-2023 EK TERCİHLER NE ZAMAN?

YKS tercih sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Üniversite elektronik kayıtları ise 28-30 Ağustos 2023 günleri arasında yapılacak. YKS ek tercih işlemlerinin de üniversite kayıt işlemlerinin ardından başlaması bekleniyor.

KONTENJANLAR ARTIRILDI

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle, 6 Şubat 2023 tarihi itibarıyla Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illeri ile Sivas’ın Gürün ilçesinde ikamet eden adaylar için 2023-YKS’de merkezi yerleştirme ile öğrenci alan programlarda kontenjan ayrıldı.

Bu kapsamda, depreme maruz kalan illerde bulunan devlet üniversitelerinde, YKS ile öğrenci alan programlarda, mevcut kontenjanın dışında ilave yüzde 25 kontenjan belirlendi.

HABERLER  Şanlıurfa İHH ile MEB arasında ‘Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’ imzalandı

Ayrıca vakıf üniversitelerinde de her bir programda 1’er burslu kontenjan ayrılması kararlaştırıldı. Böylece 21 bin 215’i devlet, 3 bin 426’sı vakıf olmak üzere depremzede öğrencilere 24 bin 641 ek kontenjan ayrılmış oldu.

YKS 2023 TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI!

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2023-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Üniversite yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapılarak görüntülenebilecek

Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.