enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da talep halinde bayan hastalar da tedavi olabilecek

Şanlıurfa’da talep halinde bayan hastalar da tedavi olabilecek

Şanlıurfa’da talep halinde bayan hastalar da tedavi olabilecek
21.08.2023 13:19
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, bağımlılıktan kurtulmak isteyenlerin tedavi ve rehabilite edilebilecekleri tesisler erkek hastaların yanı sıra bayan hastalara da hizmet verecek.

Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) ve Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Araştırma Tedavi ve Eğitim Merkezi (ÇEMATEM) erkek hastaların yanı sıra bayan hastalara da hizmet verecek.

 Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ÇEMATEM’den sorumlu hekimi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökçe Yağmur Efendi, konuyu ilşkin açıklama yaptı.

 “18 yaş üzeri erişkin kadın hastalarında talep etmeleri durumunda yatarak tedavileri bu birimde yapılabilecektir. “ diyen Efendi, şunları kaydetti:

 “Merkezimizde ayaktan gelen hastalara poliklinik tedavi hizmeti verilmekle beraber aynı zamanda çok kısa süre önce yataklı servisimizde hizmete girmiş bulunmaktadır. Merkezimizde hem poliklinikten başvuran hastalara hem de yatarak tedavi gören hastalara hizmet verilmektedir. Yatarak tedavi gören hastalar için müzik dersi, spor saati, iş uğraş etkinlikleri gibi aynı zamanda hobi bahçesi olmak üzere çeşitli faaliyetler hizmettedir. Bizim amacımız, burada farklı uğraşların da insana zevk verebileceğini, zamanı kaliteli kullanırsa madde kullanmaktan da uzaklaşabileceğini göstermek, serviste yattığı süreyi düzgün şekilde geçirebileceği tekrar zevk alabileceği uğraşıları da hobi edinebilmesi amacıyla hayatına kazandırmaktır. ÇEMATEM yataklı servisinin açılması ile birlikte artık 18 yaş altı erkek hastaların yatarak tedavi görmek için il dışına çıkmaları gerekmemektedir. Çünkü ilimizde bu hizmeti sunuyoruz ve bu tedavileri gerçekleştirebiliyoruz.

 18 yaş üzeri erişkin kadın hastalarında talep etmeleri durumunda yatarak tedavileri bu birimde yapılabilecektir.  Merkezimizde hem bireysel terapiler, hem aile görüşmeleri hem de aynı zamanda sosyal hizmet alanında çeşitli imkânlar, hastalara ve ailelere sunulmaktadır. Madde kullanımı olan hastalar erken tanı aldıkları ve tedaviyi erken başladıklarında sosyal hayata daha iyi adapte olmakta ve normal işlevselliklerini daha kolay bir şekilde kazanabilmektedirler. Çoğu tıbbi hastalıkta olduğu gibi madde bağımlılığında da erken tanı, erken tedavi ve doğru müdahale önem taşımaktadır. Bu nedenle bu konuda bilgi destek, tedavi almak isteyen aileleri merkezimize bekliyoruz ”

HABERLER  Bilim İnsanlarından Maske Uyarısı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.