enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da yaşayan sığınmacı üst düzey terörist çıktı

Şanlıurfa’da yaşayan sığınmacı üst düzey terörist çıktı

Şanlıurfa’da yaşayan sığınmacı üst düzey terörist çıktı
21.08.2023 16:58
0
A+
A-

Suriye’deki iç savaşı gerekçe gösterip Türkiye’ye sığınan, 8 yıldan bu yana da Şanlıurfa’da yaşayan Fayez Naso’nun Suriye’de PKK-YPG saflarında sözde üst düzey komutanlık yaptığı ortaya çıktı.

Suriye’de silahlı korumalarla gezdiği ortaya çıkan teröristin kardeşlerinin de terörist olduğu öğrenildi.

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde 8 yıldan beri çiftçilikle uğraşan 32 yaşındaki Suriye Haseki nüfusuna kayıtlı Fayez Naso’nun PKK-YPG’nin sözde askeri meclis yapılanması içinde uzun yıllar silahlı faaliyet yürüttükten sonra sığınmacı olarak Türkiye’ye geldiği belirlendi.

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, güvenlik güçlerinin yürüttüğü istihbari çalışmalar üzerine Naso, Viranşehir’deki evinde yakalanıp Diyarbakır’a getirildi.

Naso’yu yine terör örgütü PKK-YPG saflarında faaliyet yürütürken sığınmacı olarak Diyarbakır’da yakalanan ve etkin pişmanlıktan yararlanan Arrak Cıbo teşhis ederek hakkında şu bilgileri verdi:

“PİKAPLA SİLAHLI KORUMALARLA GEZİYORDU”

-2012 yılında YPG terör örgütüne katılım yaptı. 3 yıl silahlı faaliyet gösterdikten sonra 2015’te Türkiye’ye sığınmacı olarak geldi ve Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde çiftçilik yapmaya başladı.

-Türkiye’ye gelmeden önce YPG terör örgütünün Resulayn’daki taburunda üst düzey komutan olarak faaliyet yürütüyordu.

-Fayez ile Suriye’de aynı köyde yaşıyorduk. Yanında 4 silahlı koruma ve pikap araçla geziyordu. Evlenince eşi ona ya terör örgütünden ayrılmasını, ya da kendisini boşayacağını söyleyince örgütü bırakıp Türkiye’ye illegal yollardan geçiş yaptı.

-Ayrıca Beşar, Behzed, Mahir, Mouhammad ve Khalid adlı kardeşleri de halen YPG içinde üst düzey komutanlık yapmaktadır.

“BACAĞIMDAN YARALANDIM”

Tutuklanan Feyaz Naso hakkında Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Hakim karşısına çıkan sanık, 2012 yılında bacağından yaralandığını, ardından kaçak yollarla Türkiye’ye geçtiğini, bir süre sonra tekrar Şanlıurfa Ceylanpınar’ın karşısındaki Resulayn’a geri döndüğün belirterek, “Köyümüz ÖSO kontrolündedir. IŞİD köyümüze saldırınca PKK-YPG’liler zorunlu askerlik adıyla beni kaçırdı. Askeri ve siyasi eğitim aldım. Sonra evlenince örgüt beni rahat bırakmadı. Birgün kapıyı çalıp eşime beni sorunca ben evin damından kaçtım sonra da birlikte Türkiye’ye geldik. Halen mermer atölyesinde ustalık yapıyorum” dedi.

HABERLER  Şanlıurfa’da Hekim dışı sağlık çalışanlarının teşvik ödemelerine tepki

“ZORUNLU ASKERLİK YAPAN KOMUTAN OLAMAZ”

Mahkeme, sanığın terör örgütü PKK-YPG içinde üst düzey komutanlık yaptığını, Suriye’de askeri kamuflajlı elbiselerle silahlı korumalar eşliğinde zırhlı araçlarla köyleri dolaştığını, örgütte zorunlu askerlik uygulaması adı altında faaliyet yürüttüğünü belirtmiş olsa da, zorunlu askerlik yaptırılan kişinin üst düzey sorumluluk görevi verilemeyeceğinden sanığın bu savunmasına itibar edilmediği belirtti.

Sanığın ayrıca yakalandıktan sonra suçlamaları inkar ettiği gibi, terör örgütünün dağılmasına neden olacak biçimde bilgi vermediği, teşhislerde bulunmadığı için etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırılma şartlarının da oluşmadığına vurgu yapıldı.

Mahkeme sanığı terör örgütü PKK-YPG üyesi olmak suçundan 7,5 yıl hapisle cezalandırıp tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.