enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5239
EURO
34,9166
ALTIN
2.429,65
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Bakan Tekin Şanlıurfa’daki öğretmen açığını kapatma sözü verdi

Bakan Tekin Şanlıurfa’daki öğretmen açığını kapatma sözü verdi

Bakan Tekin Şanlıurfa’daki öğretmen açığını kapatma sözü verdi
23.08.2023 23:11
0
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Şanlıurfa’da öğretmen kadrosundaki açığın kapatılacağı sözünü vererek, “Önümüzdeki yıl, 2024 bütçesinden yapacağımız atamada buradaki bütün norm açığını kapatacağımızın sözünü verdik. Bizim projeksiyonumuz önümüzdeki şubat ayı içine kadar atama sürecinin tamamlanması. Dolayısıyla şubat ayına kadar buradaki norm ihtiyacını da inşallah gidermiş olacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa’da İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ndeki toplantı sonrası açıklama yapan Bakan Tekin, çok verimli toplantıı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Deprem bölgesinde 11 Eylül tarihi itibarıyla eğitim öğretimi başlatacak tüm tedbirleri aldıklarını belirten Bakan Tekin, “Hiçbir sıkıntı olmadan eğitim süreci başlayacak. Öğrencilerimiz açısından zorunlu telafi eğitimleri ile ilgili, öğretmenlerimiz açısından başka barınma ve ulaşım olmak üzere ulaşım hem mevcut öğretmenlerimizin hem de 1 Eylül’de tarihi itibarıyla atanan yeni kardeşlerimizin problemlerinin çözümü noktasında gerekli tüm tedbirleri almış durumdayız” dedi.

“Deprem bölgesiyle ilgili bir sıkıntı yaşanmayacak” deyin Bakan Tekin, “Derslik ihtiyacının karşılanması açısından üç aşamalı bir projeksiyon gerçekleştirdik. Bazı projelerimiz 11 Eylül itibarıyla bitmiş olacak, bazı projelerimiz bahar yarı yılının başlangıcıyla bitmiş olacak. Bazı projelerimiz de önümüzdeki eylül dönemine yetişecek şekilde yatırım projelerimizi yapmış olduk” diye konuştu.

Bakan Tekin, 11 Eylül tarihiyle tüm öğrencilerin kitaplarının masalarının üzerinde hazır olacağını söyledi.

ŞANLIURFA’DAKİ DERSLİK SAYISI

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, 2013 yılında Urfa’da 9 bin 21 dersliğin bulunduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim müsteşarlık yaptığım dönemde 2013-2018 yılları arasında Urfa’da inşaatını tamamladığımız, ihalesini tamamladığımız eğitim öğretim sürecini başlattığımız toplam derslik sayısı 9 bin 560. Bu, benim müsteşarlığım döneminde Şanlıurfa’ya özel ilgi gösterdiğimin bir göstergesi. Sadece benim müsteşarlık yaptığım dönemde 2013 yılına kadarki derslik yapıldığını sizinle paylaşmak istiyorum. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte de şunu taahhüt ediyorum Şanlıurfa halkına, hiç endişe etmesinler, biz Şanlıurfa’da bu anlamda yeni dönemde eğitim öğretimle ilgili fiziki anlamda yatırımla ilgili ihtiyaçlarını devletimizin bize tanıdığı güç ve imkanlar çerçevesinde minimize edeceğimizi taahhüt ediyorum. Biz elimizden geldiğince bunu yapacağız. İnşallah 2024 yatırım programına göre revize etmiş olacağız.”

HABERLER  İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine 'LGS ve YKS Tedbirleri' konulu genelge gönderdi

Bakan Tekin, şu anda Şanlıurfa’da yapımı devam eden bin 233 derslik, 3 pansiyon, 3 spor salonu ve bir de lojman olduğunu bilgisini vererek, “İlave olarak yaklaşık bin derslik bir pansiyon, bir spor salonu, bir lojman ve bir de 150 yataklı uygulama oteli olmak üzere yatırım programımızda olup ihaleye çıkılmayan okullarımız var” dedi.

“KASIM AYINDA TEKRAR BİR ARAYA GELECEĞİZ”

Toplantıda alınan kararları da paylaşan Bakan Yusuf Tekin, şunları söyledi:

“Birincisi yatırım süreci devam eden işlerimizin büyük çoğunluğunun gerçekleşme oranları yüzde 50’nin üzerinde. Dolayısıyla bunların tamamının 2024-2025 eğitim öğretim yılının başına yetiştirmek üzere kararımızı aldık. Biz bütçe anlamında hakediş anlamında bu süreci destekleyeceğiz. İkincisi yatırım programımızda olup ihale sürecine başlanmayan işler var. Valimiz, büyükşehir belediyemiz ve milletvekillerimizle beraber bunların tamamını bu yıl içinde ihalelerinin tamamlanmasını kararlaştırdık. Ufak tefek eksiklikler var, onları da ilgililerimiz aşacaklar. Aramızdaki antlaşmamız kasım ayının başında tekrar bir araya geleceğiz. Bunların gerçekleşme durumunu konuşmuş olacağız. Kasım başına kadar bu süreci tamamlamış olacağız.”

URFA’NIN ÖĞRETMEN AÇIĞI

Yusuf Tekin, Şanlıurfa’da öğretmen kadrosundaki açığın kapatılacağı sözünü verdi. Bakan Tekin, “Burada ciddi sorunlardan bir tanesi öğretmen norm kadro uygulamasıyla ilgili açıklarımız. Onunla ilgili de önümüzdeki yıl, 2024 bütçesinden yapacağımız atamada buradaki bütün norm açığını kapatacağımızı kendilerine söz verdik. Bizim projeksiyonumuz önümüzdeki şubat ayı içine kadar atama sürecinin tamamlanması. Dolayısıyla şubat ayına kadar buradaki norm ihtiyacını da inşallah gidermiş olacağız” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.