enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5371
EURO
34,8354
ALTIN
2.443,65
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da hastane ilk defa uygulandı

Şanlıurfa’da hastane ilk defa uygulandı

Şanlıurfa’da hastane ilk defa uygulandı
25.08.2023 13:02
0
A+
A-

Şanlıurfa’da ilk defa cilt altı immunoglobulin (antikor) uygulaması Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulandı.

Cilt altı immunoglobulin (antikor) uygulaması özellikle damar yolu açılmasında güçlük olan süt çocukları, İVİG ile ciddi alerjik yan etki yaşayan hastalar, protein kaybettiren enteropatisi olan birincil immün yetmezliklerde güvenli, etkin ve uygulaması kolay bir tedavi yöntemi olarak biliniyor.

Bu yöntem Şanlıurfa’da ilk defa Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulandı.

Hastanede uygulamayı yayan Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Asena Pınar Sefer, doğuştan gelen bağışıklık sistem kusurlarının bölgemizde çok sık görüldüğü bilgisini vererek, şunları söyledi:

“Bu şikâyetlerle bize başvuran çocuklarımızda gerekli tetkikleri, yapıp tanılarını koyup, tedavilerini planlamaktayız. Enfeksiyonları kontrol altına alabilmek için en önemli koruyucu tedavimiz immunoglobulin deplasman tedavileridir.

Bunlar damar içi yöntemle ya da cilt altı yöntem dediğimiz iki yöntemle vücuda verilebilmektedir. En sık kullanılan damar içi yöntemde hastanın kilosuna ve ihtiyacına göre belirlediğimiz dozu hasta üç haftada bir hastaneye başvurup yaklaşık ortalama dört altı saatlik infüzyon süresinde almak zorundadır.

Diğer bir yöntem olan cilt altı yöntemde ise hastayı veya ailesine yeterli eğitim verildikten sonra hasta bu tedaviyi bizim belirlediğimiz zaman aralıklarında istediği saatlerde uygulayabilmektedir. Cilt altı yöntemin hastaya sağladığı evde kendi kendine bu tedavi uygulayabilme olanağı sayesinde bu yöntem giderek yaygın olarak kullanılmaktadır. Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesinde de cilt altı immunoglobulin uygulamasını ilk defa başlatmış bulunmaktayız ve onların kendine hazır hissettiği kadar eğitimi tamamladıktan sonra hastalarımız bu uygulamayı evlerinde kendileri yapabilmektedir.”

TEDAVİ İÇİN MARDİN’DEN URA’YA GELDİ

Mardin’den Şanlıurfa’ya tedavi için gelen hasta yakınlarından Eylem Demircan Öztürk, şunları söyledi:

HABERLER  Urfa’da Dünya Prematüre Günü bebekler ve aileleriyle kutlandı

“Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde damar yolundan tedavi alıyordu. Bununla ilgili sıkıntı yaşıyordum. Hem çocuğumun psikolojisi bozuluyor. Uzun süre kalmamdan dolayı bu ilaç tedavisini ben Asena Hocam sayesinde öğrenmiş oldum. O yüzden Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldim. Şimdi bu tedaviyi uyguluyorum. Zaman açısından hem konfor açısından çocuğumun psikolojisi açısından daha iyi bir tedavi şekli oldu”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.