enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Şanlıurfa Valisi Şıldak kent gezilerini sürdürüyor

Şanlıurfa Valisi Şıldak kent gezilerini sürdürüyor

Şanlıurfa Valisi Şıldak kent gezilerini sürdürüyor
27.08.2023 09:48
0
A+
A-

Şanlıurfa’da kısa süre önce göreve başlayan Vali Hasan Şıldak, kenti yakından tanımak için yaptığı inceleme gezilerini sürdürüyor.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, cumartesi gününü gezi ve incelemelere ayırdı.

Kentte 18 Ağustos’ta atandıktan sonra şehri tanımak adına gezilerini sürdüren Vali Şıldak, dün ilk olarak sabah saatlerinde Göbeklitepe Ören Yeri’ne gitti.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, burada İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ile Taş Tepeler Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul tarafından karşılandı. UNESCO dünya mirası listesinde de yer alan, 12 bin yıllık tarihi bulunan Göbeklitepe’yi inceleyen Vali Şıldak, burada uygulanan ve hazırlık aşamasında olan projelerle ilgili kazı başkanı Prof. Dr. Karul’dan bilgi aldı. Yürütülen çalışmalarla ilgili kazı ekibine her türlü desteğin verileceğinin altını çizen Vali Şıldak, Göbeklitepe’nin son yüzyılın en önemli arkeolojik keşiflerinden biri olduğunu hatırlatarak kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesi için bütün kurumlarla birlikte çalışacaklarını söyledi.

KEYALNAKLARI İNCELEDİ

Göbeklitepe’nin ardından Birecik’e geçen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, fıstık bahçesi ve Kelaynak Tanıtım Merkezi’ni gezdi.

Birecik Kaymakamı Kadir Duman tarafından karşılanan Vali Şıldak, Türkiye’de en yüksek fıstık rekoltesinin Şanlıurfa’da yapıldığını belirterek, fıstığın Şanlıurfa ile özdeşleştiğini dile getirdi. Fıstık ağaçlarını inceleyen ve üretim süreci hakkında bilgi alan Vali Şıldak, bahçede çalışan işçilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Vali Şıldak, daha sonra Kelaynak Tanıtım Merkezi’ne geçerek nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kelaynak kuşlarının sayısının çoğaltılması için Birecik’te yoğun çaba harcandığını ifade etti.

HALFETİ’DE TEKNE TURU YAPTI

Birecik’in ardından karagül cenneti olarak bilinen ve sakin şehirler listesinde yer alan Halfeti’ye geçen Vali Şıldak, Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan tarafından karşılandı. Eski Halfeti çarşısını gezen Vali Şıldak, ahşap oymacılığı yapan bir dükkanı ziyaret ederek buradaki ürünleri inceledi. Daha sonra tekne turuyla Rumkale ve batık minareyi ziyaret eden Vali Şıldak, yerli ve yabancı turistleri saklı cennet Halfeti’yi görmeye davet etti. Karagül serasında yetiştirilen karagülleri inceleyip bilgi alan Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın çok geniş bir turizm potansiyeli olduğuna vurgu yaptı.

HABERLER  Şanlıurfalı fenomenden Togg videosu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.