enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Üniversitelerde ilk sıraya yerleşen okul herkesi şaşırttı

Üniversitelerde ilk sıraya yerleşen okul herkesi şaşırttı

Üniversitelerde ilk sıraya yerleşen okul herkesi şaşırttı
27.08.2023 18:05
0
A+
A-

YKS sonuçlarının açıklanması sonrasında, Türkiye’de en çok tercih edilen üniversiteler de belli oldu. Yayınlanan listenin ilk başlarına yerleşmeyi başaran okul ise herkesi şaşırttı. İşte, Türkiye’de gençlerin okumak için tercih ettiği o okul…

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, en fazla tercih edilen üniversiteler de belli oldu. Yapılan araştırmalar sonucunda yüzde 97.4’lük oranla en çok tercih edilenler arasına giren o okulu ise kimse beklemiyordu.

Hakkari Üniversitesinin, bu sene YÖK’ün tahsis ettiği özel yetenek bölümlerinin dışında 1450 kontenjanının 1411’i öğrencilerce tercih edildi. Kalan 39 kontenjanın ise ek yerleştirmeler ile dolacağı tahmin ediliyor.

YÜZDE 100 DOLULUK ORANINA ULAŞILDI

Hakkari Üniversitesini kazanan öğrencileri kutlayan Rektör. Prof. Dr. Ömer Pakiş, “Bildiğiniz gibi birkaç gün önce 2023-YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bu sonuçlara göre üniversitemiz en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer alıyor.

Yerleştirme sonuçlarına göre fakültelerimizde yüzde 94, meslek yüksekokullarımızda ise yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Üniversitemizi kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerini e-devlet şifresiyle 28 – 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı başlığı altında açılacak olan üniversite e-kayıt seçeneğini tıklayarak gerçekleştirebilecekler” ifadelerini kullandı.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ DE REKOR KIRMIŞTI

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu da sonuçların açıklanmasının ardından üniversitenin doluluk oranıyla ilgili paylaşımda bulunmuştu.

Güllüoğlu, “Y KS 2023’e göre Üniversitemiz yüzde 32,67 kontenjan artışı ile; Önlisans programlarındaki 4118 kontenjanın tamamını (yüzde 100 doluluk), Lisans programlarında ise 3272 kontenjandan 3127 yerleşme (yüzde 95.60 doluluk) ile, toplam 7245 öğrenci alarak rekor kırdı” ifadelerini kullanmıştı.

HABERLER  Haliliye'deki yeni okuma salonu hizmete girdi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.