enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa’da Üniversite öğrencisi Rabia 50 derece sıcakta tarlada hayalleri için çabalıyor

Şanlıurfa’da Üniversite öğrencisi Rabia 50 derece sıcakta tarlada hayalleri için çabalıyor

Şanlıurfa’da Üniversite öğrencisi Rabia 50 derece sıcakta tarlada hayalleri için çabalıyor
28.08.2023 13:30
0
A+
A-

Harran Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi Rabia, 50 derece sıcaklıkta güneşin altında biber tarlasında çalışarak hem eğitimine destek sağlıyor hem de ailesine katkıda bulunuyor.

Türkiye’de okurken ya da yaz tatilinde çalışmak durumunda olan üniversite öğrencilerinin sayısı özellikle son yıllarda artmış durumda. Şüphesiz bu ekonomideki kötü gidişat ile doğrudan orantılı. Ulaşımdan barınmaya kadar en temel ihtiyaçlara yapılan zamlar karşısında, alım gücünün iyice düştüğü bir dönemde öğrencilerin tarlada sıcak havada uzun saatler güvencesiz koşullarda çalışması kaçınılmaz oluyor.

Bu öğrencilerden biri de Harran Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi Rabia.

Rabia, eğitimine katkı sağlamak için Şanlıurfa’nın 50 dereceye varan kavurucu sıcaklarında biber tarlasında ter döküyor.

Deprem sonrası okulların uzaktan eğitime geçmesiyle çalışmaya başladığını ifade eden Rabia, “Harran Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümünde okuyorum. Deprem nedeniyle okulların kapanması ile ziraat teknikeri abime destek amaçlı biber tarlasında çalışmaya başladım. Kendi harçlığımı ve aileme katkı sağlamak için biber işiyle uğraşıyoruz, işçi olarak çalışıyorum” dedi.  

Şanlıurfa’da daha çok kırsal kesimde kız çocuklarının okumasına sıcak bakılmazken, Rabia bu mücadelesiyle birçok gence de örnek oluyor.

Tarım işçisi öğrencilerin tarlada çalışarak ailelerine destek olma çabaları, sadece ekonomik açıdan değil, aynı zamanda karakter gelişimi ve sorumluluk duyguları açısından da büyük bir değer taşıyor.

HABERLER  Doktordan isotla ilgili efsane yorum...
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.