enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa’nın hayaliydi: Diyarbakır gerçekleştiriyor

Şanlıurfa’nın hayaliydi: Diyarbakır gerçekleştiriyor

Şanlıurfa’nın hayaliydi: Diyarbakır gerçekleştiriyor
30.08.2023 19:09
0
A+
A-

Şanlıurfa’da uzun yıllardır ikinci üniversitenin bir vakıf bünyesinde açılması dillendiriliyordu. Ancak bir türlü girişimde bulanan olmadı. Benzer girişim Diyarbakır’a Cumhurbaşkanı yardımcısı tarafından müjdelendi.

Dicle Nehri kıyısındaki eski içki fabrikasının yerinde kurulacak olan Diyarbakır Üniversitesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz destek sözü verdi.

Diyarbakır’da, Dicle Üniversitesinin yanında ilk kez bir vakıf üniversitesinin kurulması için çalışmalar hızlandırıldı. Dicle Nehri kıyısındaki eski içki fabrikasının yerinde kurulacak olan Diyarbakır Üniversitesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz destek sözü verdi. 

İlk vakıf Üniversitesinin kapatılmasından sonra Diyarbakır’a birkaç kez Üniversite kurulması girişimleri olduysa da sonuca ulaşmadı. Daha sonra Durmaz ve Ay aileleri vakıf üniversitesi kurmak için girişimlere başlayarak, bir vakıf kurdular. 1 yıllık çalışma sonucu DurmazAy vakfı kuruldu ve Vakıf il toplantısını AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu ile gerçekleştirdi. 

DurmazAy Vakfının yöneticileri, kısa bir süre önce Diyarbakır’a gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın iş insanları ile yaptığı toplantıda konuyu gündeme getirdi. Kentte bir vakıf Üniversitesi kazandırmak için çalışmalar başlattıklarını söyleyen vakıf yöneticilerine Yılmaz, “Diyarbakır gibi bir kentte bugüne kadar kurulmaması ayıptır” dedi ve destek sözü verdi. 

URFA’NIN HAYALİYDİ!

Şanlıurfa’da uzun yıllardır ikinci üniversitenin bir vakıf bünyesinde açılması dillendiriliyordu. Ancak bir türlü girişimde bulanan olmadı.

HABERLER  Prof. Dr. Güllüoğlü rektörlük görevini devraldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.