enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfalı eski bakan Necmettin Cevheri hayatını kaybetti

Şanlıurfalı eski bakan Necmettin Cevheri hayatını kaybetti

Şanlıurfalı eski bakan Necmettin Cevheri hayatını kaybetti
05.09.2023 22:34
0
A+
A-

Şanlıurfalı siyasetçi, eski bakanlardan Necmettin Cevheri, yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle 93 yaşında hayatını kaybetti.

Şanlıurfalı siyasetçi, devlet adamı, eski bakanlardan Necmettin Cevheri, 93 yaşında yaşamını yitirdi.

Necmettin Cevheri’nin bir süredir yaşlılığa bağlı hastalıklardan muzdarip olduğu ve evde kurulan yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü öğrenildi.

Necmettin Cevheri’nin cenazesi yarın Ankara’da Cebeci Asri Mezarlığında toprağa verilecek. Aile taziyeleri cuma gününe kadar Ankara’da kabul edecek. Şanlıurfa’da ise taziyeler cumartesi ve pazar günü Abdurrahman Yavuz Taziye Evi’nde kabul edilecek. 

 Şanlıurfa’da 1930 yılında dünyaya gelen Necmettin Cehveri, Şeyhanlıoğlu aşiretine mensup.  Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirerek avukatlık yapmaya başlayan Necmettin Cevheri, hukukçuluk mesleğinin yanı sıra çiftçilikle de uğraştı.

Adalet Partisi (AP) listesinden 1965 ve 1969 seçimlerinde Şanlıurfa Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne giren Necmettin Cevheri, İkinci (1969-70) ve Üçüncü (1970-71) Süleyman Demirel hükümetlerinde Turizm ve Tanıtma Bakanlığı yaptı. 1990 ve 1995 genel seçimlerinde de Doğru Yol Partisi (DYP) listesinden Şanlıurfa Milletvekili seçilerek Süleyman Demirel hükümetinde Adalet Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Tansu Çiller hükümetinde Devlet Bakanlığı görevlerinde bulundu.

Necmettin Cevheri’nin vefatı Şanlıurfa’da büyük üzüntü yarattı.

HABERLER  Tütün ürünlerine kısıtlama getirildi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.