enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4384
EURO
34,7887
ALTIN
2.434,66
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
28°C
Şanlıurfa
28°C
Hafif Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

İstanbul’daki sel Şanlıurfa’daki felaketi hatırlattı

İstanbul’daki sel Şanlıurfa’daki felaketi hatırlattı

İstanbul’daki sel Şanlıurfa’daki felaketi hatırlattı
06.09.2023 21:23
0
A+
A-

İstanbul’da etkili olan sağanak yağışta 2 kişi sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

Akıllara Şanlıurfa’da mart ayında yaşanan sel felaketi geldi. Şanlıurfa henüz yaşanan selin yaralarını saramamışken kış yine kapıya dayandı. Şimdi kamuoyu aynı felaketi bir daha yaşamamak için hazırlık yapılıp yapılmadığını merak ediyor.

İstanbul’un Arnavutköy ve Küçükçekmece ilçelerinde dün sağanak yağış etkili oldu. Arnavutköy’de bazı sokaklar ve caddeler göle döndü. Birçok ev ve iş yerini su bastı. Bazı vatandaşlar bölgede mahsur kaldı.

Yağış nedeniyle sürücüler mahsur kaldı. TEM Otoyolu Mahmutbey mevkisinde de yağış nedeniyle bazı sürücüler, yolda güçlükle ilerlerken İstanbul Havalimanı yolunda yağış nedeniyle su birikintileri oluştu.

Kentte metro istasyonlarını bazıları kapatılırken Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesini su bastı.

İstanbul Valiliği, Başakşehir ve Küçükçekmece’de sel sularına kapılan 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Tüm bu yaşananlar mart ayında Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketini hatırlattı.

Şanlıurfa’da 14-15 Mart’ta etkili olan sağanak yağış kentte Karakoyun Deresi, Cavsak Deresi, Karaköprü Deresi ve Sırrın Deresi’nin taşmasına neden olmuştu. Sel felaketinde 17 kişi hayatını kaybederken çok sayıda evi su basmış, otoparklarda araçlar sular altında kalmış ve taşıt ve yayaların kullandığı köprüler yıkılarak kullanılmaz hale gelmişti.

Sel sularının çekilmesiyle oluşan çamur yığınını temizlemek için çalışmalar günlerce sürerken derelerde Devlet Su İşleri kanalıyla genişletme çalışmaları başlamıştı.

İstanbul ile birçok ilden gelen benzer sel görüntüleri bu yıl ülkeyi adeta zor bir kışın beklediğinin habercisi.

Şanlıurfa martta yaşanan selin henüz yaralarını saramamışken kış yine kapıya dayandı. Şimdi kamuoyu aynı felaketi bir daha yaşamamak için hazırlık yapılıp yapılmadığını merak ediyor.

HABERLER  Eczacılar Odası'ndan ilaç sıkıntısıyla ilgili açıklama
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.