enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

Şanlıurfa’da sebze ve meyve halinde ‘isot’ yoğunluğu yaşanıyor

Şanlıurfa’da sebze ve meyve halinde ‘isot’ yoğunluğu yaşanıyor

Şanlıurfa’da sebze ve meyve halinde ‘isot’ yoğunluğu yaşanıyor
07.09.2023 23:07
0
A+
A-

Şanlıurfa halkının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alan isotun hasat mevsimi devam ediyor.

Kış mevsiminde salça ve baharat olarak isot tüketmek isteyenler de Şanlıurfa Sebze ve Meyve Hali’nde yoğunluk oluşturdu. Esnaf geçen yıla göre artan üretim ve talepten memnun.

Şanlıurfa’da kurutmalık biber, biber salçası ve pul biber yapmak isteyen vatandaşlar, Şanlıurfa Sebze ve Meyve Hali esnafının yüzünü güldürdü.

Sabahın erken saatlerinde hal pazarına gelen vatandaşlar tarladan pazara gelen hem ucuz hem de kaliteli biberleri almak için dükkan dükkan gezerek alışveriş yapıyor. Kilosu 20 TL ile 25 TL arasında değişen biberler, satın alındıktan sonra çuvallar ile hamallar tarafından nakliye kamyonetlerine taşınıp, alıcının evine doğru yola çıkıyor.

Esnaf geçen yıla göre artan üretim ve talepten memnun.

KILIÇ: URFA İSOT KONUSUNDA KENDİNİ KANITLADI

BİHA’ya konuşan Şanlıurfa Sebze ve Meyve Hali esnaflarından Emin Kılıç, biberin talebe bağlı fiyatının arttığını belirterek, şunları söyledi:

“Geçen seneye göre talep yüksek çünkü geçen sene halkımız fazla biber yapmadığı için bu sene yapıyorlar bu nedenle talep yüksek. Talebin yüksek olmasının bir diğer sebebi dışardan yani İstanbul, İzmir gibi şehirlerden talebin çok olması.  Talebin böyle yüksek olmasından dolayı biber fiyatları düşmüyor. Fiyatlar, her geçen gün artıyor. Bugün 22 TL’ye veriyoruz kilosunu dün 21 TL’ye verdik.  Geçen yıl ile bu yıl arasında baya fark var. Geçen yıl biber olmamasına rağmen kısıtlı olmasına rağmen fiyatı düşüktü çünkü talep yoktu. Bu sene Urfa biber konusunda kendini kanıtladı”.

İRİ: FİYATLAR ENFLASYONA GÖRE UCUZ

Pazar esnaflarından Mehmet İri İse, enflasyona göre fiyatların bu sene daha ucuz olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

HABERLER  SGK'ya katılı tüm çalışanlar yarın aşı randevu alabilecek

“Biberlere talep yüksek. Zaten talep olmasa fiyatı böyle yükselmez. Fiyatlara bakacak olursak  şu anda 23 TL ile 20 TL arasında değişiyor.

Geçen seneye nazaran fiyatlar bu sene düşük bugünkü enflasyon rakamlarına göre bakarsak çok çok düşük. Geçen sene 25 TL ile 27 TL arasında olan biber bu sene 20 TL’lere kadar düşmüş durumda. Tabiki şunu da göz önünde bulundurmalıyız geçen sene biber az ekilmişti bu sene çok ekildi ama talepte yüksek.

Geçen sene kuru biberin kilosu 250 TL ile 300 TL arasındaydı bu sene 350 TL ile 400 TL arasında. Buna rağmen biber pahalı değil geçen seneye göre. Benim kendi tahminimce biber önümüzdeki haftaya kadar 20 TL’nin altına düşer”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.