enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Otomobil alacaklar için fırsat: Fiyatlar düşüyor!

Otomobil alacaklar için fırsat: Fiyatlar düşüyor!

Otomobil alacaklar için fırsat: Fiyatlar düşüyor!
09.09.2023 14:18
0
A+
A-

Sektör temsilcilerine göre ise otomobil artık yatırım aracı olmaktan net biçimde çıktı.

Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el araç piyasasına yönelik aldığı tedbirler ve sıfır araçların piyasaya gelmesi, ikinci el otomobil piyasasını etkiledi. Bu önlemler ve sıfır araçların gelmesiyle birlikte ikinci el otomobil satışları durdu ve fiyatlar yüzde 10’a yakın düştü.

Stokların artması ve araçların satılamaması nedeniyle birçok kişi takasa yöneldi. Stokların artması fiyatları aşağı çekti ve otomobiller artık yatırım aracı olarak tercih edilmez hale geldi. Galericiler, bazı kişilerin araçlarını gayrimenkuller, tarlalar veya başka mülklerle takas ettiğini bildirdi.

Ayrıca, sıfır otomobillerde bayilerin indirim kampanyaları fiyatlara yansıdı.

Bu indirimler aracın modeline ve fiyatına göre değişmekle birlikte, lüks segmentteki araçlarda indirim 100 bin lirayı aşarken, daha düşük segmentlerdeki araçlarda 30-60 bin TL arasında değişti.

HABERLER  Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan fiyat istikrarı vurgusu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.