enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da Okullar yarın açılıyor

Şanlıurfa’da Okullar yarın açılıyor

Şanlıurfa’da Okullar yarın açılıyor
10.09.2023 10:13
0
A+
A-

Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor. Yaz tatilinin ardından Şanlıurfa’da 700 binin üzerinde öğrenci için yarın ilk ders zili çalacak.

Üç aylık yaz tatili sona erdi. Öğrenciler için eğitim maratonu tekrar başlıyor.

Okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9’uncu sınıfa adım atan öğrenciler için uyum haftası 4 Eylül’de başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında diğer sınıflar için de 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk ders zili yarın çalacak.

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün eğitim kurumlarında temel eğitim ve orta öğretim eğitimi yarın başlayacak. Şanlıurfa’da 700 binin üzerinde öğrenci ve 30 bin civarında öğretmen ders başı yapacak.

Ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynaklar okullara ulaştırıldı, öğrenci güvenliği ile ilgili gerekli tedbirler de alındı. 

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimini daha önce açıklamıştı.

Eğitim öğretim yılının ilk ara tatili, 10 Kasım’dan itibaren bir hafta sürecek. Öğrenciler, ilk dönem karnelerini 19 Ocak Cuma günü alacak. İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi okullar yeniden açılacak.  

İkinci yarı yıl yaklaşık 4 ay sürecek. 5 Nisan’da, bir haftalık ara tatil var. İlk ve orta dereceli okullar, 14 Haziran’da kapanacak ve milyonlarca öğrenci yaz tatiline çıkacak.

HABERLER  Okullarda sınavlar nasıl yapılacak?
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.