enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3763
EURO
34,7656
ALTIN
2.429,79
BIST
9.945,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa Barosu’ndan Sivas Davası’nda ‘zaman aşımı’ kararına tepki!

Şanlıurfa Barosu’ndan Sivas Davası’nda ‘zaman aşımı’ kararına tepki!

Şanlıurfa Barosu’ndan Sivas Davası’nda ‘zaman aşımı’ kararına tepki!
15.09.2023 16:51
0
A+
A-

Sivas Katliamı Davası’nın zaman aşımı kararı verilerek düşürülmesine bir tepki de Şanlıurfa Barosu’ndan geldi. Barodan yapılan açıklamada,” İnsanlığa karşı suçlarda zaman aşımı olmaz” ifadelerine yer verildi.

Şanlıurfa Barosu, 3 firarı sanık yönünden devam eden Sivas Katliamı Davası’nın zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine  sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

“İnsanlığa karşı suçlarda zaman aşımı olmaz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sivas Katliamının firari sanıklarının yargılandığı son dava zaman aşımı gerekçesiyle düşürülmüştür.

1993 yılında Sivas’ta, Madimak Otelinin binlerce kişilik bir gösterici grubu tarafından yakılması ile 35 kişinin katledilmesi gerek uluslararası hukukta gerekse iç hukukumuzda tanımlanmış bir insanlık suçudur. Madimak Katliamı yaşadığımız bu coğrafyanın değil, tüm dünyanın tanıklık ettiği en büyük utançlardan ve insan hakları ihlallerinden birisidir.

İnsanlığa karşı suçlarda zaman aşımı olmaz.Bu karar mağdur yakınlarının ve toplumun adalet duygularını tatmin etmekten ziyade, faillerin ve onların azmettiricilerinin yargı tarafından korunduğu izlenimini yaratmaktadır.

Şanlıurfa Barosu olarak MADIMAK için Adalet demeye devam edecek ve gerçek adaletin sağlanması için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

HABERLER  Ekonomiye dair "torba kanun" Resmi Gazete’de
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.