enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3254
EURO
34,7388
ALTIN
2.408,18
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
27°C
Şanlıurfa
27°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Çok Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da balıklar tezgahları süslemeye başladı

Şanlıurfa’da balıklar tezgahları süslemeye başladı

Şanlıurfa’da balıklar tezgahları süslemeye başladı
15.09.2023 21:35
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, av yasağının sona ermesiyle balıklar tezgâhlardaki yerini aldı.

Balık bolluğuna rağmen tüketim, sıcak havaların hala etkili olduğu kentte balıkçıların beklediği düzeyde değil. Balık fiyatları da geçen seneye göre artmış durumda. Çupra ve levreğin kilosu 180, sardalya 60, istavrit 100 ve hamsi 80 liradan satışa sunuluyor.

Denizlerde av yasağı 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Avlanmanın başlamasıyla Şanlıurfa’da da tezgâhlarda yerini alan balıklar vatandaşları sevindirdi. Tezgahlarda balık bolluğu dikkat çekse de satışlar şu anda balıkçıların beklediği düzeyde değil. Bunda Urfalıların kırmızı ete düşkünlüğünün yanı sıra sıcaklıkların da etkisi var. Balıkçılar havaların serinlemesiyle satışlarda ivmenin yukarı yönlü seyredeceğini düşünüyor.

Kent merkezinde OSM Kavşağı’nda balıkçı dükkânında farklı türdeki balıklar adeta görsel şölen yaşatıyor.

BİHA’ya konuşan iş yeri çalışanı İbrahim Halil Usanmaz, vatandaşın balığa şu anda ilgisinin az olduğunu, havaların soğumasıyla ilginin daha da artacağını ümit ediyor.

USUNMAZ: URFALILARIN TÜKETTİĞİ 5-6 ÇEŞİT BALIK VAR

Sezonun açılmasının üzerinden kısa süre geçmesine rağmen tezgahlarda balık çeşitliliğinin fazla olduğunu fakat Şanlıurfalıların 5-6 çeşit balığa ilgi gösterdiklerini belirten Usanmaz, şunları söyledi:

“Sezonu açtık. Balık çeşitlerimiz şimdiden bol. Havalar otursa bizim için daha iyi olacak. Biz de şu anda 15 çeşit balık var. Sezon ilerledikçe 20 çeşide çıkıyor. Ama Urfalıların tükettiği 5-6 çeşit balık var. Fiyatlar bu sene normale göre biraz yüksek ama olsun. Çünkü tavukla eş değer görülüyor. Balık hemen hemen tavuk kadar olsa da balık daha çok faydalı ve taze.”

FİYATLARDA ARTIŞ VAR

Usanmaz, fiyatların geçen yıla oranla arttığını ifade ederek, “Çeşit çok. Levrek, çupra var, Urfa’da da bol bol tüketiliyor. Kupes, hamsi, istavrit, sardalya ve somon var. Çupra 180 TL, levrek 180 TL, küçük balıklardan kupes 100 TL, sardalya 60 TL, istavrit 100 TL, hamsi  80 TL oldu bu sene. Somon da var, onun kilosu da 250 TL. Fiyatlar geçen yıla oranla kıyaslarsak, 10-15 TL yüksek” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sungur dünya evine girdi

“DENİZ BALIKLARI GELİNCE FİYATLAR DÜŞER”

“Deniz balıkları da işin içine karışırsa fiyatlar iyice düşer” diyen Usanmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Yağmur düşmesi lazım. O zaman işler iyi olur. Karadeniz ve Akdeniz balık sezonu tam anlamıyla ayın 15’inde açılacak. Ondan sonra fiyatlarda değişim olur. Çeşitler de artar. Deniz balıkları da işin içine karışırsa fiyatlar iyice düşer. Hamsinin ondan sonra 60-70 TL’ye kadar düşebilir”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.