enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4679
EURO
34,7442
ALTIN
2.438,67
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Vergisiz telefon şartları neler belli oldu mu, ne zaman alınacak?

Vergisiz telefon şartları neler belli oldu mu, ne zaman alınacak?

Vergisiz telefon şartları neler belli oldu mu, ne zaman alınacak?
25.09.2023 00:03
0
A+
A-

Üniversite öğrencilerine bir kereye mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar fırsatı, milyonlarca öğrencinin umudu oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, üniversite öğrencilerine vergisiz telefon ve bilgisayar satışı düzenlemesinin ne zaman duyurulacağını açıkladı.

Seçim öncesinde AK Parti’nin vaatleri arasında yer alan üniversite öğrencilerine bir kereye mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar fırsatında düzenlemenin detayları henüz netleşmedi ancak düzenlemenin, üniversite öğrencilerinin eğitim ve öğrenimlerini daha rahat sürdürmelerine katkıda bulunması bekleniyor. Üniversite öğrencileri, vergisiz telefon ve bilgisayar fırsatı sayesinde daha uygun fiyatlarla teknoloji ürünlerine sahip olabileceklerini düşünüyor.

VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYARDA SON DURUM NE?

Gençlerin beklediği vergisiz cep telefonu ve bilgisayar düzenlemesinin yakın zamanda tamamlanacağını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yıl sonundan önce uygulamanın başlayacağına işaret etti.

Uraloğlu, çalışmanın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın da çalışamaya destek verdiğini aktardı.

Uraloğlu, vergisiz telefon ve bilgisayar satışına ilişkin “Zannediyorum ki bugünlerde tamamlanır, yıl sonuna gitmeden kamuoyuna duyurulur ve başlatılır” dedi.

“CUMHURBAŞKANI KISA ZAMANDA AÇIKLAR”

Uraloğlu, vergisiz telefon ve bilgisayar düzenlemesinin yanında 10 GB’lık ücretsiz internet kullanımının da sağlanacağını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“10 GB internet konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurumu, Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanlığı olarak burada hitap edeceğimiz üniversite öğrencileri kimlerdir, sayıları ne kadardır ve bunların operatörlerden sağlanma konusunda teklifleri aldık. Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. O da bu açıklamayı kısa zamanda yapar.

Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar konusunda vergisiz düzenlemeyi birinci derecede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız yürütüyor. Biz de onlara altyapı ve kayıt desteği veriyoruz. Onlar da düzenlmenin hangi parasal limitteki cihazları kapsayacağıyla ilgili çalışma yapıyorlar. Zannediyorum ki bugünlerde tamamlanır, yıl sonuna gitmeden kamuoyuna duyurulur ve başlatılır.”

HABERLER  Harran Üniversitesinde "yoğunlaştırılmış güneş kolektörü" geliştirildi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.