enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C

Şanlıurfa’yı da kapsayan denetimler 13 Ekim’ e kadar sürecek

Şanlıurfa’yı da kapsayan denetimler 13 Ekim’ e kadar sürecek

Şanlıurfa’yı da kapsayan denetimler 13 Ekim’ e kadar sürecek
04.10.2023 00:43
0
A+
A-

Et süt ürünlerine ülke genelinde denetim başladı. Şanlıurfa’yı da kapsayan denetimler, 13 Ekim’e kadar sürecek. Gıda güvenliğine ilişkin kurallara uymayan işletmelere para cezası uygulanacak.

Et, süt ve yumurta ürünlerine yurt genelindeki denetimlerin 3. etabı başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü bu denetimler, 13 Ekim’e kadar sürecek.

7 bin 628 bakanlık personelinin görev yaptığı denetimlerde; işletmelerde teknik ve hijyenik koşullarda üretimin yanı sıra kayıtların tutulması, depolama ve muhafaza koşullarının uygunluğu gibi hususlara da ağırlık veriliyor.

Gıda denetimlerinin ilk etabı 21 Ağustos-8 Eylül tarihlerinde lokanta, restoran, kafe, otel gibi toplu tüketim yerlerine, ikincisi ise 12-29 Eylül tarihlerinde kasap ve şarküteri ile bakkal, market, büfe gibi gıda satış yerlerine yönelik yapılmıştı.

Bugüne kadar denetlenen 62 bin 372 işletmeden 406’sına cezai işlem uygulandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, vatandaşlara, olumsuz bir durumla karşılaşmaları halinde ‘Alo 174 Gıda Hattı’nı aramaları çağrısı yaptı.

HABERLER  Şanlıurfa’da 11 dönüm Arpa ekili alan yandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.