enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3072
EURO
34,6552
ALTIN
2.409,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
25°C
Şanlıurfa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Siverek Devlet Hastanesinde endoskopi ve kolonoskopi yapılmaya başlandı

Siverek Devlet Hastanesinde endoskopi ve kolonoskopi yapılmaya başlandı

Siverek Devlet Hastanesinde endoskopi ve kolonoskopi yapılmaya başlandı
04.10.2023 20:24
0
A+
A-

Siverek Devlet Hastanesinde endoskopi ve kolonoskopi işlemleri yapılmaya başlandı.

Siverek Devlet Hastanesinde endoskopi ve kolonoskopi işlemlerinin yapılmaya başlanması ile hastaların başka hastanelere gitmelerine gerek kalmadı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, endoskopi ve kolonoskopi işlemlerinin Siverek Devlet Hastanesinde yapılmaya başlandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Kamu hastanelerimiz her gün nitelikli sağlık hizmetlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Devletimizin imkanları ile hastanemize kazandırılan teknik açıdan modern son teknolojik cihazlar ile hastalarımıza tanı ve tedavi amacıyla geçtiğimiz hafta kurulumu tamamlanan anjiyografi ünitesi hizmet vermeye başlamıştı. Bugün itibari ile, Siverek Devlet Hastanemizde Endoskopi (mide görüntüleme) ve kolonoskopi (bağırsak görüntüleme) hizmeti verilmeye başlanmıştır.”

İlçeden merkeze hasta sevki olmaması adına çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Solmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Özellikle Siverek, Viranşehir, Birecik, Akçakale Devlet Hastanelerinin kendi kendilerine yetebilmeleri için Tıbbi cihaz ve uzman hekim görevlendirmeleri yapıyoruz. Bu hastanelerimiz kendi kendilerine Yetebildiği takdirde Şanlıurfa merkeze sevk yapılmasını önlemiş olacağız. Yaklaşık üç yüz bin nüfusa hizmet veren 210 yataklı hastanemizde 35 yoğun bakım yatağımızla Siverek halkına hizmet vermekteyiz. Siverek ilçemiz ilimizin en büyük ilçesi olup hastanemiz bu potansiyeliyle ihtiyacı karşılamaktadır. Bütün çalışmalarımız kalitemizi yükselterek Siverek halkına daha fazla hizmet üretmektir. Siverek ilçemize böylesi önemli tıbbi cihazları kazandırıldığı için Başta Sağlık Bakanımıza ve Sağlık Bakanlığımızın her kademesine teşekkür ederim. Siverek Halkına hayırlı olsun.”

Siverek Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eda Güner ise mide veya bağırsak ile ilgili şikâyetleri olan vatandaşların öncelikle polikliniklere başvurmalarını gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“40 yaş üstü hastalarımıza ilaç kullanımına rağmen şikayetleri geçmezse endoskopi tarama olarak öneriyoruz. Yine 50 yaş üstü hastalarımızın şikayetleri olsun veya olmasın, kolon kanseri taraması için ve gaitada gizli kan pozitifliği olan hastalarımıza özellikle kolonoskopi yi öneriyoruz. Bugün itibari ile Endoskopi ve Kolonoskopi hizmeti Siverek devlet hastanemizde başlamış bulunmaktadır. Yapılan ön değerlendirme ve tetkikler neticesinde poliklinik doktorları tarafından uygun görülürse hastalarımıza muayene için randevu verilecek ve çevre hastanelere gitmelerine gerek kalmadan hastanemizde gerekli işlemlerini yaptırabileceklerdir. Tekrardan bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederiz”.

HABERLER  Gülüm: "Çağın en önemli hastalığı, erken teşhis önemli”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.