enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da Erkek olduğu için şiddete uğrayan hemşire konuştu

Şanlıurfa’da Erkek olduğu için şiddete uğrayan hemşire konuştu

Şanlıurfa’da Erkek olduğu için şiddete uğrayan hemşire konuştu
09.10.2023 23:20
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde görevli erkek hemşire Mehmet Şah Bilge, hasta yakını tarafından saldırıya uğradı. Saldırıda burnu kırılan Bilge, tedavi altına alındı.

İddiaya göre, evinde aniden rahatsızlanan kadın hastaya, Acil Serviste görevli erkek hemşire Mehmet Şah Bilge iğne yaptı. Bu sırada hasta kadının kayıt işlemlerini tamamlayan Kadir Fatih S., “Burada kadın hemşire varken bir erkek nasıl iğne yapar” diyerek Mehmet Şah Bilge’nin yüzüne yumruk attı.

Acil Serviste yaşanan saldırı üzerine hastane çalışanları ‘beyaz kod’ verdi. Saldırıda burnu kırılan Mehmet Şah Bilge tedaviye alınırken, Kadir Fatih S. ise gözaltına alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde hasta eşine iğne yapan hemşirenin erkek olmasına sinirlenip hemşirenin burnu kıran saldırganla ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, sosyal medya hesabındaki paylaşımındaki şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli erkek hemşire arkadaşımıza şiddet uygulayan, önce tutuksuz yargılama kararı verilen saldırgan hakkında, savcılığın tutuklu yargılama talebi üzerine bu yönde karar çıkmıştır. Şu an firari olan saldırgan aranmaktadır. En kısa zamanda cezasını çekmeye başlayacağına inanıyoruz.”

Hemşire yaşadıklarını anlattı

Olayla ilgili soruşturma sürerken şiddete uğrayan hemşire Mehmet Şah Bilge, yaşadıklarını anlattı.

Gelen kadın hastanın tansiyon ve şekerine baktıktan sonra doktora bilgi verdiğini ve doktorun da iğne yapmasını istediğini belirten Bilge, yaşananları şöyle aktardı:

“Ben de gidip enjeksiyonu hazırladım. Kabine geçtim. Kabinin içinde de o kadın hastayla birlikte genç adam, bana saldıran adam yani, bir de teyze vardı. Kibarca kabin dışına çıkabilir misiniz diye ricada bulundum hasta mahremiyetinden dolayı, abi kardeş bile olsa biri istemediği zaman kabinin dışına çıkartırım. Ben kocası mı, sevgilisi mi, hiçbir şey bilmiyorum. Bana orada ‘bayan hemşire gelsin, bayan hemşire istiyoruz’ hiç demediler. Sessiz kaldılar ve kabin dışına çıktılar. İğnemi yaptım, kadına da ’10 dakika sonra kendinize gelirsiniz’ dedim. Kadın kendini düzeltti, üzerini örttü. Ben de perdeyi açıp tekrardan kapattım. Sevdiği erkek miydi kim olduğunu bilmiyorum o kişinin, ‘üzerine gitmeyin, sinirli görünüyordu’ dedim. Teyzeye döndüm ve ‘yaptığım iğne kendisine uyku hali yapabilir 15 dakika’ dedim ve bunu dediğim anda yüzüme yumruk dedim. ‘Bayan hemşire niye gelmiyor’ diye bağırdı, üzerime çıktı, yine yumruklar atmaya başladı. Kendimi zar zor, ayaklarımla ittirerek kurtarmaya çalıştım. Ondan sonra bu şahsı alıp götürmüşler.”

HABERLER  TMMOB Urfa İl Koordinasyonu 21 ilde düzenlenen operasyonlara tepki gösterdi

Talepleri olsa kabinden dışarı çıkmazlardı

Hasta yakınlarının “kadın hemşire gelsin” diye bir talebi olmadığını yineleyen Bilge, “Zaten öyle bir talepleri olmuş olsaydı kabinin içinden çıkmazlardı, iğne yapımını da istemezlerdi, bayan hemşire istiyoruz derlerdi. İsteselerdi ben buna da saygı duyar ve bayan hemşireyi çağırırdım. Ama demiş de biz yapmamışız gibi bir durum var ortada. Zaten öyle bir şey demiş olsalardı kabinden dışarı çıkmazlardı” diye konuştu.

Hemşire: Can güvenliğimiz yok

Hemşire Mehmet Şah Bilge, yaşanan hadiseden sonra saldırganın serbest bırakılmasından üzüntü duyduğunu belirterek, “Tutuklanmıştı, sonra serbest bırakılmış, bundan gerçekten çok üzüntü duyuyorum. Can güvenliğimiz yok… Kime güveneceğiz, ben şu anda şaşkınım. Bu yaşanan olaylardan çok üzüntü duyuyorum. Biz hemşireyiz insanlar için hayat kurtarmaya çalışıyoruz ama bu şiddet de çok rahat bir şekilde artıyor” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli erkek hemşire arkadaşımıza şiddet uygulayan, önce tutuksuz yargılama kararı verilen saldırgan hakkında, savcılığın tutuklu yargılama talebi üzerine bu yönde karar çıkmıştır. Şu an firari olan saldır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.