enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4812
EURO
34,8781
ALTIN
2.441,46
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
29°C
Şanlıurfa
29°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa’da araç fiyatları düşüyor

Şanlıurfa’da araç fiyatları düşüyor

Şanlıurfa’da araç fiyatları düşüyor
11.10.2023 15:24
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, ikinci el araç fiyatlarında son dönemde düşüş yaşanıyor. Bu düşüş, hem sıfır araç fiyatlarının artması hem de artan faiz oranları nedeniyle yaşanıyor.

Şanlıurfa’da ikinci el araç fiyatları, son 1 ay içerisinde ortalama yüzde 10 oranında düştü. Bu düşüş, özellikle ticari araçlarda daha da belirgin.

İkinci el araç fiyatlarındaki düşüş, araç almak isteyenler için fırsat olarak değerlendiriliyor. Ancak, uzmanlar, araç almadan önce piyasayı iyi araştırmanın ve araç ekspertizi yaptırmanın önemini vurguluyor.

Sıfır araç fiyatlarının artması

İkinci el araç fiyatlarındaki düşüşün en önemli nedenlerinden biri, sıfır araç fiyatlarının artması. Son dönemde yaşanan çip krizi ve artan hammadde fiyatları nedeniyle sıfır araç fiyatlarında ciddi artışlar yaşandı. Bu artışlar, ikinci el araç fiyatlarına da yansıdı.

Faiz oranlarının artması

İkinci el araç fiyatlarındaki düşüşte etkili olan bir diğer faktör ise artan faiz oranları. Artan faiz oranları, araç kredisi çekenlerin aylık taksitlerini artırarak araç sahibi olma maliyetini yükseltti. Bu durum da ikinci el araç fiyatlarındaki düşüşü hızlandırdı.

Araç almak isteyenlere tavsiyeler

İkinci el araç fiyatlarındaki düşüşün fırsat olarak değerlendirilebileceğini belirten uzmanlar, araç almadan önce piyasayı iyi araştırmanın ve araç ekspertizi yaptırmanın önemini vurguluyor.

Uzmanlar, araç alırken şu noktalara dikkat edilmesini öneriyor:

  • Araç almak istediğiniz modelin piyasasını iyi araştırın.
  • Araç almadan önce mutlaka araç ekspertizi yaptırın.
  • Aracın kazalı, hasarlı veya değişen parçası olup olmadığını kontrol edin.
  • Aracın bakımlarını düzenli olarak yaptırdığınızdan emin olun.
  • Aracın sigortasını yaptırmayı ihmal etmeyin.
HABERLER  Şanlıurfa'da üretilen 17 milyon yavru balık, 16 kentteki su kaynaklarına bırakılacak
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.