enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3698
EURO
34,7591
ALTIN
2.398,08
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
24°C
Şanlıurfa
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Açık
25°C

Şanlıurfa’da Yenidoğan ölümlerini azaltmak için eğitim

Şanlıurfa’da Yenidoğan ölümlerini azaltmak için eğitim

Şanlıurfa’da Yenidoğan ölümlerini azaltmak için eğitim
11.10.2023 18:22
0
A+
A-

Yenidoğan ölümlerini azaltmak ve verilen bakım hizmetlerini geliştirmek amacıyla, yenidoğana hizmet sunan sağlık personeline yönelik hazırlanan “temel yenidoğan bakım eğitimi” ile “neonatal resüsitasyon programı” Şanlıurfa’da yapıldı.

Önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “temel yenidoğan bakım programı” ve “neonatal resüsitasyon programı” ülke genelinde yapılıyor.

“Temel yenidoğan bakımı eğitimi” 48 kamu personeli ve sekizi özel hastanelerde çalışan toplam 56 hekim dışı sağlık personelinin, “neonatal resüsitasyon programı eğitici eğitimi” Şanlıurfa’nın yanı sıra Mersin, Antalya, Manisa, Niğde, Samsun, Adıyaman, Denizli, Diyarbakır, Afyon ve Bingöl’de çalışan toplam 29 hekim ve hekim dışı sağlık personelinin katılımıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Eğitimler, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Yüksel Hakan Aydoğmuş’un bebek ölümlerinin önlenmesinde yenidoğan bakımının önemi üzerine yaptığı konuşma ile başladı.

Eğitimlere ülke genelinde çeşitli illerinden hocalar katıldı.

Eğitimin amacı

Eğitimin amacı, yenidoğana hizmet sunan sağlık personelinin, yenidoğanın temel bakımını ve ihtiyaç duyulması halinde resüsitasyonunu yapabilmelerini sağlamak.

Eğitimde neler öğretildi?

Eğitimlerde, yenidoğanın normal fizyolojisi, doğumsal anomaliler, yenidoğanın temel bakımının nasıl yapılacağı, resüsitasyon ve komplikasyonların yönetimi gibi konular anlatıldı.

Eğitimin önemi

Yenidoğan ölümleri, dünya çapında önemli bir halk sağlığı sorunu. Türkiye’de de her yıl yaklaşık 5 bin bebek, doğumdan sonraki ilk 28 günde hayatını kaybediyor. Bu ölümlerin bir kısmı, yenidoğana zamanında ve doğru bakımın sağlanmamasından kaynaklanıyor.

Bu eğitimlerin, yenidoğan ölümlerini azaltmaya yardımcı olması bekleniyor.

HABERLER  Türkiye'de 29 bin 240 kişinin testi pozitif çıktı, 214 kişi hayatını kaybetti
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.