enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Aksa Doğalgaz’a zemin tahrip bedelinde muafiyet tanıdı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Aksa Doğalgaz’a zemin tahrip bedelinde muafiyet tanıdı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Aksa Doğalgaz’a zemin tahrip bedelinde muafiyet tanıdı
13.10.2023 19:13
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karaköprü ilçesi Aşık-Öğütçü bölgesinde doğal gazın yaygınlaştırılması için Aksa Doğalgaz’a zemin tahrip bedelinde muafiyet tanıdı.

Meclis toplantısında gündeme gelen maddeye göre, Aksa Doğalgaz, Aşık-Öğütçü bölgesinde doğal gaz hattı döşemek için yapacağı çalışmalarda zemin tahrip bedeli ödemeyecek. Ayrıca, bölgede yapılacak çalışmalar sırasında oluşabilecek deplase bedelleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

Karar, AK Partili üyelerin oylarıyla kabul edilirken, HDP’li üyeler şerh düştü.

HDP’li üyelerden itiraz

HDP’li Meclis Üyesi Fırat Sultan, kararın “devleti tehdit etmek” anlamına geldiğini söyledi. Sultan, “Buraya hizmetin gitmesini destekliyoruz. Ancak bir şirketin hizmet götürürken devleti tehdit etmesinden taraf değiliz. Aksa Doğalgaz, devletten asfalt, harfiyat ve kum döküm bedellerini alacak. Biz burada AKP’li meclis üyelerini uyarmak istiyoruz. Aksa çıksın yeni sözleşmesine şunu eklesin, yeni yapacağı yerlerde devletten alt ve üst yapı parası almasın. Bu şekilde devlete bir zararı yok. İşi yaparken devletten kazı, alt ve üst yapı bedellerini alıyorsa diğer bir devletin kuruluşuna ben bu parayı alıyorum ama ben buraya bu hizmeti götürüyorum sende benden bu parayı almayacaksın derse devletimiz şirkete 2 kez para ödemiş oluyor. Bunu söylemeye çalışıyoruz.” dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Kenan Kayral ise kararın herhangi bir zarara yol açmayacağını savundu. Kayral, “Şuan Aşık-Öğütçü’de bir asfaltımız yok. Burada bir zemin tahrip bedelimiz, asfaltımız ve kırıp dökülecek bir şeyimiz yok zaten. Bu rutin EPDK’nın kararlarına istinaden alınmış rutin sözleşme. Burada belediyemizin herhangi bir zararı olmayacak. Aksa’nın belediyemize ödediği zemin tahrip bedelini alırken bunu bize sunarsa devletten alır. Bunu bize ödemediği takdirde nasıl ikinci kez alacak.” ifadelerini kullandı.

Karar HDP’li üyelerden tepki çekti

HDP’li Meclis Üyesi Sema Aişeoğlu da kararın yerel kaynakların özel şirketlere aktarılmasını sağladığını söyledi. Aişeoğlu, “Özel sektörlerin bu iktidar ile ne kadar çok kendi karına kar kattığını görüyoruz. Yerel kaynakların özel şirketlere nasıl harcandığını görüyoruz. Eyyübiye, Haliliye, Bozova… Aksa şirketinin o zemin tahrip bedelini belediyelerden temin ederek, ilçeleri ne hale getirdiğini görüyoruz. Ben sormak istiyorum bu özel şirket kar payından belediyelere de verecek mi acaba?” diye konuştu.

HABERLER  Cumhurbaşkanı Erdoğan:'Yerli aşı için tarih verdi'
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.