enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da Filistin’e destek açıklaması

Şanlıurfa’da Filistin’e destek açıklaması

Şanlıurfa’da Filistin’e destek açıklaması
15.10.2023 12:21
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, işgal altındaki Doğu Kudüs’te İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto amacıyla Memur Sen Şanlıurfa şubesi basın açıklaması yaparak saldırıları kınadı. Açıklamayı okuyan Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, “Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur” dedi.

Memur-Sen Konfederasyon öncülüğünde Türkiye’nin 81 ilinde düzenlenen “Filistin’e destek, Siyonizme lanet” basın açıklaması Şanlıurfa’da da düzenlendi.  

Ahmet Bahçıvan İş Mekezi önünde  toplanan ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları bulunanlar, sık sık İsrail aleyhine sloganlar attı.

 Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, “Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur” diyerek, siyonizme karşı onurluca direnen Filistin halkına destek çağrısında bulundu.

COŞKUN: FİLİSTİN’DE CAN VERENLER ONURLARIYLA ŞEHİT OLUYOR

Coşkun,”Bugün Filistin’de mazlum kanı üzerine kurulmuş bir rejim var. O şebekeye kimileri devlet diyor. Hayır! İsrail bir devlet değildir. İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür. İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı kanlı bir organizasyondur.  İşte bu rejime karşı direnen bir avuç Filistinli, bugün bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan insanlar katlediliyor. İnsanlık nerede? Onur nerede? Bugün Filistin’de can pazarı kurulmuş… Gazze’de çocuklar ölüyor! Gazze’de kadınlar ölüyor! Gazze’de ihtiyarlar ölüyor! Gazze’de insanlık ölüyor! Kan üzerine yükselmiş Batı medeniyeti katille aynı safta. Ümmette ise birkaç cılız ses! Ey insanlık neredesin? Biz, biliyoruz, Filistin’de can verenler onurlarıyla şehit oluyor. Dünyanın kötülüğü ise geride kalanların yakasına yapışıyor.” ifadesini kullandı

‘BU ZULÜM BÜTÜN DÜNYAYI SARACAK!

“Şu vahşetin ortasında kan ve irinden beslenen siyonistlerin söylediklerine bakın, nasıl bir kötülükle karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anlarsınız.” diyen Coşkun konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İsrail savunma bakanı çıkıyor, Filistinliler hakkında, ‘Onlar insan değil, hayvanlarla savaşıyoruz.’ diyor. Kötülüğün simgesi Netenyahu ‘Gazze’yi dümdüz edeceğiz.’ diyor. Sözde Sağlık Bakanı, ‘hastanelere başvuran Filistinlileri tedavi etmeyeceğiz’ diyor. Hatta ‘Hastanede yatan Filistinliler infaz edilebilir’ diyerek kutsal bir mesleği terör aracına dönüştürüyor. Cumhurbaşkanı, ‘Elektrik, su, yiyecek verilmeyecek. Ulaştırmaya çalışan araçlar vurulacak’ derken, sözde bir milletvekili, ‘Nükleer silah kullanmalıyız’ diyebiliyor.  Her savaşın bir hukuku vardır. Bütün mahlukatta bir denge vardır. Fakat bu kandan, irinden beslenen örgüt, vahşetini sınırlayacak hiçbir değere, hukuka sahip değil. Bakın savunma bakanı, ‘Askerler her şeyi yapabilir. Hiçbir yaptığı için sorumlu değiller, Yargılanmayacaklar.’ diyor. ABD’li bir senatör ise, ‘Bu bir din savaşı, her yeri bombalamalıyız.’ diyerek kötülük rejime dini bir kılıf geçiriyor.

HABERLER  Urfa’nın iki ilçesinin 2050 yılına kadar su ihtiyacı karşılanacak

Bunlar gerçekler aziz kardeşlerim. İsrail’e giden ABD Dışişleri Bakanı, ‘Ben buraya ABD Dışişleri Bakanı olarak değil, bir Yahudi olarak geldim.’ diyerek bu din savaşı sözüne de destek vermiş oluyor.  Kendisi de bir katliam üzerine kurulmuş ABD, bu kanlı rejime destek olması için bir uçak gemisi gönderiyor. AB başkentlerinden de İsrail’e destek açıklamaları geliyor peş peşe. Bütün bu zeminde kim tanır uluslararası hukuku? Kim tanır insanı, insanlığı? Evet, onun için sözün bittiği yerdeyiz, diyoruz.

Onun için dünyanın iyi insanlarına çağrıda bulunuyoruz. ‘Bu zulüm bütün dünyayı saracak!'”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.