enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5426
EURO
34,8395
ALTIN
2.445,02
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Ticaret Bakanlığı’na 1500 memur alımı yapılacak

Ticaret Bakanlığı’na 1500 memur alımı yapılacak

Ticaret Bakanlığı’na 1500 memur alımı yapılacak
17.10.2023 18:27
0
A+
A-

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyatla mücadele kapsamında Ticaret Bakanlığı’na 1500 memur alımı yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1500 memur alımını onayladığını söyleyen Bakan Bolat, en geç birkaç hafta içinde ilanın ÖSYM üzerinden yayınlanacağını söyledi.

KPSS tercihleri ile yapılacak 1500 personel alımında mülakat olmayacak.

Bakan Bolat, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Enflasyonla mücadele topyekun bir mücadele. Merkez Bankası’nın bir numaralı hedefi fiyat istikrarını korumak. Maliye Bakanlığının kredi maliye ve para politikaları, Merkez Bankası’nın faiz ve döviz politikaları bu amaca yöneliktir.

Ticaret Bakanlığı’na yüklenen görev ise piyasalarda fahiş fiyatlara karşı denetim ve mücadele etmektir. Bu şekilde enflasyonu azdırmaya çalışan kötü niyetli veya stokçulara karşı denetim yapmaktır. Biz bunları nasıl yapıyoruz? İl Ticaret Müdürlükleri bünyesinde denetim elemanları vasıtasıyla yapıyoruz.”

Denetimlerin artırılması hedefleniyor

Bakan Bolat, 1500 memur alımı ile denetimlerin artırılmasının hedeflendiğini belirterek, “Bu anlamda Cumhurbaşkanımızdan aldığımız izinle çok yakında, birkaç haftalık süre zarfında ÖSYM üzerinden KPSS ile 1500 memur alımı gerçekleştireceğiz. Ve onları denetçi olarak yetiştireceğiz ve piyasada denetimlerde çalışacaklar” dedi.

Memur alımında mülakat olmayacak

KPSS tercihleri ile yapılacak 1500 personel alımında mülakat olmayacak. Sadece KPSS puanı ile alım yapılacak.

HABERLER  GAP bölgesine has "e-ticaret" modeli oluşturuluyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.