enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Gazze’deki hastane saldırısı, dolar ve altını zirveye taşıdı

Gazze’deki hastane saldırısı, dolar ve altını zirveye taşıdı

Gazze’deki hastane saldırısı, dolar ve altını zirveye taşıdı
18.10.2023 11:27
0
A+
A-

Gazze’deki hastanenin İsrail tarafından vurulmasının ardından bölgedeki gerilim yeniden tırmandı. Bu durum, dolar ve altının zirveye çıkmasına neden oldu.

Dolar/TL, Eylül başından bu yana devam eden günlük sınırlı yükselişini sürdürdü. Kur 28.32 seviyesine kadar yükselerek yeni tarihi zirvesini gördü. Bu verilere göre TL, dolar karşısında yıl başından beri yüzde 33.3 değer kaybetti. Kur üzerinde kamu kontrolünün gevşediği Haziran ayından bugüne TL’deki değer kaybı ise yüzde 26.1 seviyesinde.

Euro TL ise gün içi en yüksek 29.68 bandında yükselişini sürdürüyor.

Altın fiyatlarında ise benzer bir trend yaşandı. Geçen cuma 1932 dolara yükselen altının ons fiyatı dün 1.920 doların altını görmüştü. Dün gece yaşanan acı olayların ardından ise ‘güvenli liman’ kabul edilen altına talep yeniden yükseldi. Gram altın saat 09.16 civarı 1.801 ile zirve tazeledi.

Hamas’ın İsrail’e 7 Ekim’de düzenlediği saldırının ardından, dün akşam Gazze’de hastaneye yapılan saldırı bölgedeki çatışmaların yayılacağı endişelerini kuvvetlendirdi.

İsrailli ve Filistinli yetkililer, dün gece Gazze Şeridi’ndeki El-ahli el-Arabi hastanesinde meydana gelen ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan patlamaya ilişkin birbirlerini suçladı. ABD Başkanı Joe Biden’ın ziyareti öncesinde bölgede gerilim daha da tırmandı.

Hastanedeki patlamanın ardından yatırımcıların İran ve başka ülkelerin de çatışmalara dahil olabileceğinden endişelenmediyle petrol fiyatları keskin yükseldi.

Türkiye bölgeye derinleşen insani kriz nedeniyle yardım ulaştırılması ve esir takası da dahil diplomasi trafiğini sürdürerek tarafları gerilimi azaltmaya çağırıyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün Suudi Arabistan’da olacak.

HABERLER  Göbeklitepe 10 ayda ziyaretçi sayısında zirveye ulaştı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.