enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5389
EURO
34,8465
ALTIN
2.442,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da Mehmet Emin Kutluay’ın Filistin sözleri gündem oldu

Şanlıurfa’da Mehmet Emin Kutluay’ın Filistin sözleri gündem oldu

Şanlıurfa’da Mehmet Emin Kutluay’ın Filistin sözleri gündem oldu
19.10.2023 22:23
0
A+
A-

Şanlıurfa’da Mehmet Emin Kutluay hocanın Filistin ile ilgili sözleri sosyal medyada gündem oldu. Kutluay, “Seçimi kaybedersek Gazze düşer diyenler neredesiniz” diye sordu.

İsrail’in Gazze saldırısı sürüyor. İsrail’in Gazze’deki bir hastaneye saldırısında yaklaşık 500 kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın gözü bu savaştayken Şanlıurfa’da Mehmet Emin Kutluay hocanın sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Tiktok hesabından video yayınlayan Mehmet Emin Kutluay, şöyle konuştu:

“Seçim zamanı ‘Biz düşersek Gazze düşer, biz kaybedersek Filistin kaybeder’ diyenler Gazze düştü, İsrail Filistin’i vuruyor, neredesiniz? Halen Yahudi ve Hıristiyanları memnun etme peşindesiniz. Bir mümin Yahudi ve Hıristiyanları memnun etmeye çalışmaz. Onları memnun için kilise açmaz havra açmaz, onları razı etmeye çalışmaz. Halen onları razı etmeye çalışıyorsunuz. Filistin’de hastane bombalanıyor, bine yakın Muhammedi canını verdi orada, hâlâ tepki vermiyorsunuz. Yahudi, Hıristiyan devletler aleni şekilde İsrail’e desteklerini bildirdiler. Müslüman ülkelere bakıyorum, iki tarafı temkinli olmaya çağırıyor, bir tepki vermeye bile korkuyorsunuz.”

Kutluay’ın sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar Kutluay’a destek verirken, bazıları da eleştiride bulundu.

Kutluay’ın sözleri ne anlama geliyor?

Kutluay’ın sözleri, Türkiye’nin Filistin konusundaki tavrını eleştiren bir mesaj olarak yorumlandı. Kutluay, seçim döneminde iktidar partisi tarafından “Biz düşersek Gazze düşer” söyleminin kullanıldığını hatırlatarak, bu söylemin boşa çıktığını söyledi. Kutluay, ayrıca Müslüman ülkelerin İsrail’in saldırılarına karşı yeterli tepkiyi göstermediğini savundu.

Kutluay’ın sözleri, Türkiye’nin Filistin konusundaki politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini gösteren bir tartışma başlatmış oldu.

HABERLER  Şanlıurfa'da sel uyarısı! Meteoroloji'den vatandaşlara dikkat çekici açıklama
Yorumlar

  1. Turkiye dedi ki:

    Tebrik ediyorum.insallah bu konuşma sözde kendini müslüman zanneden yöneticilere ilham olur.

  2. sefer bilgen dedi ki:

    Sırtında küfe yok ya salla gitsin.Türkiye Cumhuriyetinin tavrı bizce çok doğru ve yerinde keşke daha çok şeyler yapabilse bunu bizde isteriz ancak şuan ülke olarak bu güce sahip değiliz.Aslında birşey yapılamayacağını savaş anlamında o da çok iyi biliyor.Siyaseten önyargılı ve bir kinle sözler sarfederek aba altından sizmisiniz bana bunu yapan bende her yerde size muhalefet ederim der gibi bir hali var samimi bulmuyorum bu adamı reklam peşinde

  3. Gazel Sever dedi ki:

    Yönetimin suçu yok yonetim toplumun küçük bir örneği.Menfaat söz konusu olunca ne dava kalmış oluyor ne de o iddialı cümleler.

  4. Seçimler. dedi ki:

    Filistinliler de dahil herkes seçimlerinin bedelini ödüyorlar. Bunda şaşılacak bir şey yok.