enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Akçakale Müftüsü taciz iddiasıyla tutuklandı

Akçakale Müftüsü taciz iddiasıyla tutuklandı
23.10.2023 00:28
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, bir okulda kız öğrencilere ders veren Müftü Halil B., bir kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

İddiaya göre, Müftü Halil B., ders verdiği okulda 12 yaşındaki bir kız öğrenciyi taciz etti. Öğrencinin ailesi, durumu polise bildirdi.

Gözaltına alınan Müftü Halil B., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyanet Sen Şanlıurfa Şubesi ise konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Diyanet Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, yaptığı açıklamada, olayın detaylıca araştırılmadan Müftü Halil B.’nin tutuklanmasının doğru olmadığını ve bütün camiayı üzdüğünü söyledi.

Gündüz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Akçakale ilçemizde ilçe müftümüz hakkında ortaya atılan bir iddia yüzünden ilçe müftümüz gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Olayın Aslı astarı araştırılmadan küçük bir çocuğun iddiası üzerine bir dini camiayı temsil eden bir müftümüzün alelacele tutuklanması bizleri son derece üzmüştür. İlçesinde yaptığı faaliyetler ve çalışkanlığı ile bilinen müftümüz araştırılmadan böyle utanç verici bir suçla itham edilmesi hem ilçe halkını hem de kurum personellerini son derece üzmüştür.

6284 sayılı yasa bu gidişle daha büyük mağduriyetler yaşatmaya devam edecektir öğrenci hocasını, çalışan işvereni, hasta doktorunu, cemaat imamını, kısacası canı sıkılan herkes canını yakmak istediği kişiyi bu yasa değişmediği müddetçe mağdur etmeye devam edecektir. Bir insanın suçu ispatlanmayana kadar onu rencide etmek suçlamak hem insani hem de İslami değildir.

Çocuk istismarını veya herhangi bir istismarı kabul etmemiz mümkün değildir. Böyle bir fiili işleyen varsa en ağır ceza ile cezalandırılması gerektiğini ifade etmek isterim. Ancak istismar olayını artık birilerinin bir intikam ve öç alma olarak kullanmaya çalıştığı da bir gerçektir.

HABERLER  Bakan Varank Şanlıurfa'da milli sporcuyla bilek güreşi yaptı

İlçe müftümüz ile ilgili ortaya atılan iddialar yargıya taşınmıştır. Yargının en kısa sürede iddiaları inceleyip yargılama sonuçlanıncaya kadar camianın daha fazla zarar görmemesi için ilçe müftüsünün tutuksuz yargılanmasını ve mahkemenin hızlı ve adil bir karar vermesini bekliyoruz.”

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.