enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5258
EURO
34,9605
ALTIN
2.434,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

İsrail-Hamas çatışması, piyasaları olumsuz etkiliyor

İsrail-Hamas çatışması, piyasaları olumsuz etkiliyor
23.10.2023 09:34
0
A+
A-

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürerken, finans piyasaları Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı haftasına yüksek değerlerle başladı. Dolar, euro ve altın Türk Lirası karşısında ardı ardına rekorlar kırmaya devam ediyor.

Piyasalar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Ekim ayı politika faizini açıklayacağı haftaya yüksek bir başlangıç yaptı. Ancak İsrail ile Hamas arasındaki çatışma, İsrail’in sivilleri hedef alan saldırılarıyla büyüdü, can kaybı arttı ve tüm Orta Doğu ve dünya için bir tehdit halini almaya başladı.

Tüm dünya ve piyasalar ise İsrail’in kara harekatını başlatmasına odaklandı. İşte piyasalarda güncel rakamlar;

  • Dolar, haftaya yükselişle başladı. Saat 09.15 itibarıyla dolar 28,05 TL seviyesinden işlem görüyor ve cuma günkü kapanışta 28 TL seviyesindeydi.
  • Euro ise aynı dakikalarda 29,66 TL’den alıcı buluyor.
  • Ons altın, 1.976 Dolar seviyesinden işlem görüyor ve Cuma günkü kapanışta 1.991 dolar seviyesindeydi.
  • Gram altın ise 1.782 TL’den alıcı buluyor.
  • Çeyrek altın 3.034 TL seviyesinden işlem görüyor.
  • Cumhuriyet altını ise 12.483 TL’den alıcı buluyor.

İsrail-Hamas çatışmasının piyasalara etkisi

İsrail-Hamas çatışması, piyasaları olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dolar, euro ve altın Türk Lirası karşısında ardı ardına rekorlar kırmaya devam ediyor.

Uzmanlara göre, İsrail-Hamas çatışmasının piyasaları olumsuz etkilemesinin başlıca nedenleri şunlardır:

  • Risk iştahının azalması: İsrail-Hamas çatışması, küresel risk iştahını azalttı. Yatırımcılar, riskli varlıklardan kaçınarak güvenli liman olarak görülen varlıklara yöneliyor. Bu durum, doların ve diğer güvenli liman varlıklarına olan talebi artırıyor.
  • Enerji fiyatlarındaki artış: İsrail-Hamas çatışması, enerji fiyatlarının artmasına neden oluyor. İsrail, gaz ve petrol ihracatında önemli bir ülke. Çatışmanın uzaması durumunda, enerji fiyatlarındaki artış daha da sürebilir. Bu durum, enflasyonu ve ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyebilir.
  • Güvensizlik havası: İsrail-Hamas çatışması, Orta Doğu’da güvensizlik havasını artırıyor. Bu durum, yatırımcıların riskli varlıklara olan ilgisini azaltıyor.
HABERLER  Orman Genel Müdürlüğü geçici işçi alacak

İsrail-Hamas çatışmasının devam etmesi halinde piyasalarda dalgalanmaların sürmesi bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.