enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

Siverek’te tarihi serap çeşmesi restore edilecek

Siverek’te tarihi serap çeşmesi restore edilecek
26.10.2023 21:03
0
A+
A-

Siverek Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında, tarihi olduğu değerlendirilen Serap Çeşmesi aslına uygun restore edilecek.

Kale Mahallesi Gerger Caddesi’nde bulunan ve bakımsızlık nedeniyle atıl durumda kalan çeşmenin restore edilmesi için Siverek Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince hazırlanan proje onaylandı.

Restorasyon çalışmasının ocak ayında tamamlanması planlanırken çeşmede dinlenme alanları ve banklar yer alacak.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bakımsızlık nedeniyle sık sık eleştiri konusu olan ve tarihi olduğu değerlendirilen Serap Çeşmesi’nde restorasyon çalışmalarına başlanacaktır. Çeşme, Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzün koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ile yürütülecek çalışmalarla aslına uygun olarak restore edilerek halkımızın hizmetine sunulacaktır. Şehrimizdeki tüm tarihi yapılara sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Restorasyon Çalışmaları

Restorasyon çalışmaları kapsamında çeşmenin etrafındaki çürümüş beton ve demir malzemeler kaldırılacak. Çeşmenin üzerindeki kireç ve pas temizlenecek. Çeşmenin su deposu yenilenecek ve çeşmeye yeni bir musluk takılacak. Çeşmenin etrafına ise dinlenme alanları ve banklar yapılacak.

Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Serap Çeşmesi, yeniden vatandaşların hizmetine sunulacak.

HABERLER  Urfa'da O Bölgeler 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı İlan Edildi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.