enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3743
EURO
34,7834
ALTIN
2.432,21
BIST
9.967,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Depremden etkilenen 11 ilde yerinde dönüşüm projesi

Depremden etkilenen 11 ilde yerinde dönüşüm projesi
28.10.2023 14:25
0
A+
A-

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremde Şanlıurfa dahil 11 il etkilenmişti. Depremde 76 kişi hayatını kaybederken, 440 kişi yaralanmıştı.

Depremde etkilenen illerin yeniden kalkınması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Yerinde Dönüşüm Projesi” başlatıldı. Proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki başkanlığında toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Şanlıurfa’dan Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya da katıldı. Kaya, toplantıda depremde etkilenen Urfa’nın sorunlarını dile getirdi.

Kaya, “Depremde ilimizde 19 bina yıkıldı, 200 bina ağır hasar gördü. Bu binalarda yaşayan yaklaşık 10 bin kişi evsiz kaldı. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için yerinde dönüşüm projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Bakan Özhaseki ise, “Yerinde dönüşüm projesi, depremden etkilenen illerimizin yeniden ayağa kalkması için önemli bir fırsattır. Bu projeyle depremde zarar gören binalar modern ve dayanıklı binalarla değiştirilecek. Bu sayede vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde yaşamaları sağlanacak” diye konuştu.

Bakan Özhaseki, toplantının ardından Şanlıurfa’da depremden etkilenen bölgeleri de ziyaret etti.

Şanlıurfa’da yaşanan sorunlar

Kaya, toplantıda Şanlıurfa’da yaşanan sorunları şu şekilde sıraladı:

  • Depremde yıkılan ve ağır hasar gören binaların sayısı çok fazla. Bu binalarda yaşayan yaklaşık 10 bin kişi evsiz kaldı.
  • Depremde etkilenen bölgelerde altyapı ve ulaşım sorunları var.
  • Depremde zarar gören işletmelerin yeniden faaliyete geçmesi için destek gerekiyor.

Kaya, bu sorunların yerinde dönüşüm projesiyle birlikte çözülebileceğini ifade etti.

HABERLER  Başkan Beyazgül ŞUSKİ ekiplerini tebrik etti
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.