enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3849
EURO
34,7725
ALTIN
2.435,86
BIST
10.006,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
28°C
Şanlıurfa
28°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa’da uçak seferleri krizi: HEDEP’li vekil soru önergesi verdi

Şanlıurfa’da uçak seferleri krizi: HEDEP’li vekil soru önergesi verdi
30.10.2023 20:35
0
A+
A-

Türkiye’nin en tarihi ve turistik şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da uçak seferleri konusunda sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Kentte uzun süredir tartışılan problemlerin başında uçak sefer sayıları gelirken, sorun bu kez Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan konuyu Meclis’e taşıdı.

Ayan, uçak seferlerinin az oluşu ve pahalı uçak biletleri ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Ayan, Uraloğlu’na şu soruları yöneltti:

  • 1- Şanlıurfa GAP Havalimanı sefer sayılarının geçtiğimiz yıllara oranla düşmesinin gerekçesi nedir?
  • 2- Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki sefer sayısı azlığından kaynaklı yaşanan toplumsal sorunlar Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?
  • 3- Sefer sayılarının azlığı ile ters orantılı olarak artan uçak bileti ücretlerinin halkın ulaşım hakkı üzerindeki olumsuz etkisi Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?
  • 4- Şanlıurfa’dan çok sık gündeme gelen uçak seferlerinin iptalinin gerekçesi nedir? Buna dair yaptığınız bir denetim var mıdır?
  • 5- Şanlıurfa GAP Havalimanı’na uçuş yapan uçak sayılarının son beş yıldaki dağılımı nedir? Uçak sayısının arttırılması amacıyla herhangi bir çalışma var mıdır?
  • 6- Şanlıurfa’dan Ankara-İstanbul-İzmir gibi şehirlere gidebilmek için sefer sayıları arttırılacak mıdır?
  • 7- Şanlıurfa’dan Lefkoşa’ya, Antalya’ya ve Almanya’ya seferlerin düzenlenmesi için adım atılacak mıdır?
  • 8- Bölgenin en büyük nüfusuna sahip, tarihi turistik değerleri olan Şanlıurfa’da sefer sayılarının arttırılması ve yüksek ücretli bilet fiyatlarının düzenlenmesi için adım atılacak mıdır?

Ayan, soru önergesinde, Şanlıurfa’nın önemli bir tarihi ve turistik şehir olmasına rağmen, uçak seferlerinin azlığı ve pahalı uçak biletleri nedeniyle kentin ulaşım ve turizm açısından olumsuz etkilendiğini belirtti.

Ayan, soru önergesinde verdiği cevapların tüm Şanlıurfalıların yararına olacağını ifade etti.

HABERLER  Siverekli muhtarlar Zeynel Abidin Beyazgül'e tepki gösterdi

HEDEP’li vekil Ayan’ın soru önergesi, Şanlıurfa’da uçak seferleri konusunda yaşanan sorunların çözümüne yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.