enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa Valisi Şıldak: huzur ve güveni sağlayacağız

Şanlıurfa Valisi Şıldak: huzur ve güveni sağlayacağız
03.11.2023 22:33
0
A+
A-

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentin huzur ve güvenliğinin sağlanmasının kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, bu konuda Emniyet ve Jandarmanın ortak çalışmalarının artırılarak devam edeceğini söyledi.

Valilik Konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın imajını değiştirerek asayiş, güvenlik, huzur ve trafik düzeninin sağlanması noktasında önemli çalışmaların yapıldığını vurguladı.

Kentte son zamanlarda yunus, asayiş ve trafik ekiplerinin katılımıyla artırılan şok uygulamaların artarak devam edeceğini ve vatandaş nezdinde olumlu tepkiler aldığının altını çizen Vali Şıldak, şehrin huzur ve güvenini sağlamanın kırmızı çizgileri olduğunu belirtti.

Güvenliğin olmadığı yerde yatırım olmaz

Güvenliğin her şeyin önünde geldiğini anımsatan Vali Şıldak, “Güvenliğin sağlanamadığı, yarım kaldığı, asayişin tam olarak tecelli edemediği bir toplulukta diğer sektörlerdeki gelişmelerin tam olması, sağlıklı olarak gerçekleşmesi mümkün değildir. Güvenliğin sağlam olmadığı bir coğrafyada sanayi gelişmez, yatırım gelmez, turist de gelmez.” dedi.

Emniyet ve jandarma personelinin uyumu önemli

Emniyet ve jandarma personelinin uyum ve koordinasyon içerisinde çalışması gerektiğini özellikle ifade eden Vali Şıldak, “Güvenlik konusunda bugünkü buluşmamızın bir başka sebebi de her iki teşkilatın uyumlu ve koordinasyon içerisinde çalışması noktasındaki azmimizi kararlılığımızı ve bu konudaki iş birliğinin düzeyini daha da yükseltmektir.

Zaman zaman bu toplantılarımızı yapacağız. Allah’a şükürler olsun ki ilimizde güvenliğin ve asayişin sağlanması konusunda azimli, kararlı ve sistemli bir mücadele yürütüyoruz. Her şeyden öncelikli olarak emniyet ve asayiş burada bulunan herkesin asli vazifesidir.” diye konuştu.

Terörle mücadele kırmızı çizgi

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kırmızı çizgisinin terörle mücadele olduğunu hatırlatan Vali Şıldak, “Terör, içinde bulunduğumuz bu coğrafyada çok daha önem arz eden ve çok daha dikkat gerektiren, hiçbir şekilde rehavete kapılmayı kaldırmayan ve her tür duyumun, ihbarın ciddiye alınıp üzerine gidilmesi gereken bu hassas noktayı es geçmemiz mümkün değil ve terörle mücadele bir numaralı görev sahamız ve önceliğimizdir.” diye vurguladı.

HABERLER  Beklenen Rakam Açıklandı!

Uyuşturucu ile mücadele

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın öncülüğünde uyuşturucu konusuyla ilgili Türkiye’de seferberlik başlatıldığını kaydeden Vali Şıldak, “Uyuşturucu konusunu Şanlıurfa genelinde en titiz şekilde, en kökten yaklaşımla ele alıyoruz. Narkotik konuları toplumumuzun sadece suç olarak tanımlanması gereken bir hastalığı değil, aynı zamanda sosyal bir sorunudur. Aileleri parçalayan, insanları başka suçlara sürükleyen, toplumu kemiren bir hastalıktır. Bunun çok kapsamlı olarak ele alınması gerektiği de muhakkaktır. Sadece kolluk birimlerimizin mücadelesi yetmeyecek, bir müddet sonra bunu daha yüksek sesle ifade edeceğiz, bu konuda yapılan çalışmaları ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Organize suç örgütleri ve göçmen kaçakçılığı

Organize suç örgütleri ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili de devletin ciddi çalışmalar yürüttüğünü anımsatan Vali Şıldak, bu konuların bölge itibariyle de öncelikli konular arasında yer aldığını kaydetti.

Olumlu imaj oluşturacağız

Şanlıurfa’da Emniyet ve Jandarmanın ortak çalışmalarıyla olumlu imaj oluşturacaklarını belirten Vali Şıldak, “Planlı ve ne yaptığımızı bilerek, ilin fotoğrafını çekerek, öngörüp basiretli bir şekilde kolluk alanında, güvenlik alanında, doğru bir strateji ile mesafe alacağız.” dedi.

Vali Şıldak, “Olayların arkasından koşan değil, olayları yönlendiren, olayları önceden okuyup tedbir alan proaktif bir yaklaşım sergileyeceğiz. Şanlıurfa’nın olumlu bir imaj çizgisi yakalamaya ihtiyacı var. Biz bu olumlu havayı sizlerle birlikte oluşturacağız, denetim sayılarımız ve denetimdeki etkililik derecemizi arttırmamız gerekiyor. Trafikte sadece motorlara değil bütün araçlara yönelik kuralların uygulanması konusunda hassas olalım. Hiç çekinmeden üzerine gidelim. Kırmadan, dökmeden, nezaket çizgisi içerisinde denetimimizi yapalım.” cümlelerini kullandı.

Şok uygulamalar artacak

Son olarak Şanlıurfa’da şok uygulamaların arttırıldığını ve vatandaş nezdinde olumlu tepkiler aldığını belirten Vali Şıldak, “Şok uygulamaların çok fayda

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.