enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4018
EURO
34,7587
ALTIN
2.435,21
BIST
9.996,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
28°C
Şanlıurfa
28°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde kadın hastalıkları ve doğum polikliniği hizmete başladı

Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde kadın hastalıkları ve doğum polikliniği hizmete başladı
07.11.2023 17:47
0
A+
A-

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde iki kadın hastalıkları ve doğum polikliniği hizmet vermeye başladı.

Açılan poliklinikler, TOKİ, Devteşti, Süleymaniye ve Akşemseddin gibi ilimizin batısında bulunan mahallelere kadın doğum hastalıkları konusunda sağlık hizmeti vermeyi hedefliyor.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Solmaz konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde açılan kadın doğum poliklinikleri, Haliliye ilçesinin kadın doğum konusundaki sağlık hizmeti ihtiyacını karşılamak üzere açıldı. Poliklinikler, yoğun olan talebi karşılayacak şekilde planlandı. Kısa süre içerisinde Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye ek binasında da Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği açmayı planlıyoruz. Amacımız, sunulan sağlık hizmetini halkımıza ulaşılabilirliği arttırmak adına yapılan hizmetlerdir.”

Poliklinikler, haftanın 5 günü (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 08:00-17:00 saatleri arasında hizmet verecek.

Polikliniklerde hangi hizmetler verilecek?

Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde açılan kadın hastalıkları ve doğum polikliniklerinde, kadın hastalıkları ve doğumun her alanında hizmet verilecek. Bunlar arasında;

  • Jinekolojik muayene
  • Pap smear testi
  • Ultrasonografi
  • Rahim filmi
  • Doğum öncesi kontroller
  • Doğum
  • Sezaryen doğum
  • Kadın hastalıkları cerrahisi
  • Doğum kontrol yöntemleri
  • Menopoz tedavisi
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklar

Halk sağlığı açısından önemli bir adım

Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde kadın hastalıkları ve doğum polikliniklerinin açılması, bölgedeki halk sağlığı açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu sayede, kadın hastalıkları ve doğum konusundaki sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşılabilecek.

HABERLER  Şanlıurfa’nın vaka sayısı belli oldu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.