enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Ücretli öğretmenlere yüzde 25 zam

Ücretli öğretmenlere yüzde 25 zam

Ücretli öğretmenlere yüzde 25 zam
11.11.2023 13:15
0
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış yapıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, MEB’e bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin ek ders ücretleri, 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 25 artırıldı.

Ayrıca, MEB’e bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünde geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin bu görevleri karşılığında yararlandırıldıkları ek ders ücreti de haftada 9 saat artırıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen ücretli öğretmenlere de yüzde 25 zam yapıldı. Bu kapsamda, resmi görevi bulunmayanlara haftada verilen ek ders görevi saati 39’dan 36’ya düşürüldü.

Yine resmi görevi bulunmayıp ders görevi verilenlere, fiilen çalıştıkları her 4 saat ders için, hizmetlere destek görevi karşılığında 1 saatlik ek ders ücreti daha ödenecek.

Cumhurbaşkanı kararları, ücretli öğretmenlerin gelirlerinde önemli bir artışa neden oldu.

Ücretli öğretmenler: ‘Bu artış bizim için çok önemli’

Ücretli öğretmenler, zam kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Bu artış bizim için çok önemli. Geçimimizi daha rahat sağlayabileceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir ücretli öğretmen, “Bu artışla birlikte ek ders ücretimiz yaklaşık 70 TL arttı. Bu bizim için büyük bir destek. Geçimimizi daha rahat sağlayabileceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Diğer bir ücretli öğretmen ise, “Bu artışla birlikte ek ders ücretimiz yaklaşık 100 TL arttı. Bu bizim için çok önemli. Geçimimizi daha rahat sağlayabileceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERLER  TOKİ’den Şanlıurfa'nın aralarında bulunduğu 42 ilde konut satışı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.