enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da Belediyede işe gelmeden maaş alanların durumu ne olacak?

Şanlıurfa’da Belediyede işe gelmeden maaş alanların durumu ne olacak?
14.11.2023 22:31
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde daire başkanlıkları ile ilgili hareketli günler yaşanıyor. Müfettişler, görevden alınıp çoğu “danışmanlık” adı altında işe gelmeden maaş alan daire başkanlarını kamu zararı olarak rapor etti. Adı geçen 9 daire başkanın ve yerlerine vekalet atananların durumunun ne olacağı Başkan Beyazgül’e bağlı. Kendisinden önceki başkan döneminde atanan bu isimleri görevlerine geri mi getirecek yoksa seçime kadar böyle mi gidecek merakla bekleniyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde birkaç gündür oldukça hareketli dakikalar yaşandı. Belediyede inceleme yapan müfettişler, görevden alınıp çoğu danışman olarak atandığı belirtilen 9 daire başkanlığının durumunu kamu zararı olarak rapor etti.

Raporda Mithat Şengöz, Musa Demirkol, Aziz Çiftçi, Bahattin Çiftçi, Murat Canbek, Fatma Şeker, Ahmet Dedeoğlu, İbrahim Karaca’nın isimleri yer alıyor. Şeker, Dedeoğlu ve Karaca görevine devam ediyor.

Adı geçen bu isimler, kadrolu daire başkanları oldukları için görevlerinden alındı iseler de aynı oranda maaş almaya devam etti. Mevcut başkan, göreve geldiği günden bu yana kendisinden önce atanan bu daire başkanlarına bir daha görev vermedi.

İşe Gelmemeleri Kamu Zararı

Müfettiş de bu durumu israf ve kamu zararı olarak raporladı. Bu kişilerin yerine atanan bazı isimler ise memuriyette 5 yılını doldurmadığı için Başkan Beyazgül istese de kadrolu daire başkanı olamıyor.

Şimdi gözler Başkan Zeynel Abidin Beyazgül’de. Ya işe gelmeden maaş alan daire başkanlarını göreve getirecek ya da seçime kadar herhangi bir değişiklik yapmayacak.

Öte yandan Şanlıurfa’da belediyeler başta olmak üzere birçok kamu kurumunda benzer durumda memurun olduğu ve işe gitmeden maaş aldıkları biliniyor.

Başkan Beyazgül’ün Kararını Bekliyoruz

Başkan Beyazgül’ün bu konuda nasıl bir karar alacağı merak ediliyor. Eğer bu isimleri görevlerine geri atarsa, kamuoyunda tepkilere neden olabilir. Ancak bu isimleri görevden de bırakmazsa, bu da kamu zararının devam etmesine yol açacaktır.

HABERLER  Şanlıurfa Barosu: Geri Gönderme Merkezi'nde hukuka aykırı uygulamalar var

Başkan Beyazgül’ün bu konudaki kararı, kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.