enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,1999
EURO
34,7742
ALTIN
2.420,37
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
24°C
Şanlıurfa
24°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
30°C

Şanlıurfa’da kalbi duran hasta mezenkimal kök hücre tedavisiyle eski sağlığına kavuştu

Şanlıurfa’da kalbi duran hasta mezenkimal kök hücre tedavisiyle eski sağlığına kavuştu
14.11.2023 19:57
0
A+
A-

Şanlıurfa’da elektrik çarpması sonucu kalbi duran 16 yaşındaki İbrahim Halil Demir, Harran Üniversitesi Hastanesinde uygulanan mezenkimal kök hücre tedavisiyle eski sağlığına kavuştu.

27 Temmuz’da elektrik çarpması sonucu kalbi duran ve hastaneye getirildiğinde beyni oksijensiz kalmaya bağlı ağır hasar almış 16 yaşındaki hastaya, Şanlıurfa’da bir ilk olan mezenkimal kök hücre tedavisi uygulandı.

Hastanın durumu ve süreçle ilgili bilgi veren Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fevzi Kahveci, “Kliniğimizde aileye önerilen mezenkimal kök hücre tedavisini ailenin kabul etmesi ile başlanan süreçte tedavinin ilk seansı olayın 24. gününde olmak üzere toplamda 4 seans mezenkimal kök hücre tedavisi uygulanmıştır. 90. gün, çocuk yoğun bakım takibi ve 20 günlük servis izlemi sonucunda gelinen noktada hasta konuşmaya başlamış, trakeostomi ve ventilatör gereksinimi kalmamıştır. Yoğun fizik tedavi programıyla gün geçtikçe iyiye gitmektedir. Kas gücü artışı ve fizik tedavi programının da etkisi ile 3-4 ay içinde yürümeye başlamasını, 1 yıl içinde de tekrar rutin hayatına yeniden başlamasını öngörmekteyiz.” dedi.

Mezenkimal kök hücre tedavisinin, birden fazla mekanizma ile doku onarımını hızlandırma potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Fevzi Kahveci, “Günümüzde uygulanan tedaviler hasarın sınırlandırılmasını sağlayan destekleyici tedavi yöntemleridir. Mezenkimal kök hücre tedavisi ise birden fazla mekanizma ile doku onarımını hızlandırma potansiyeline sahiptir. Mezenkimal kök hücre tedavisi ile ilgili birçok alanda çalışmalar devam etmektedir.” diye konuştu.

Hastanın ailesi de tedaviden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Oğlumuz için umutsuzduk ama Harran Üniversitesi Hastanesinde uygulanan mezenkimal kök hücre tedavisi ile oğlumuz eski sağlığına kavuştu. Bu tedaviyi uygulayan doktorlarımıza ve hastane yönetimine teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Şanlıurfa'da ilk kez uygulanan teknikle hasta sağlığına kavuştu

Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan ise yaptığı açıklamada, “Harran Üniversitesi Hastanesi olarak ülkemizde sayılı merkezde uygulanan mezenkimal kök hücre tedavisi hastane kurul kararı ile T.C Sağlık Bakanlığı’ndan uygunluk onayı alındığı takdirde sürecin başlandığı bir tedavidir. Bu minvalde bizlerde hastanemize gelen 16 yaşındaki hastaya uygulanan bu tedavi ile hasta tekrar eski sağlığına kavuşmasını öngörüyoruz. Bu hastamıza başarılı bir şekilde mezenkimal kök hücre tedavisi uygulayan Dr. Öğr. Üyesi Fevzi Kahveci hocamıza ve ekibine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.