enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
18°C
Şanlıurfa
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
29°C

Şanlıurfa’da PET/CT cihazına ilk hasta alındı

Şanlıurfa’da PET/CT cihazına ilk hasta alındı
14.11.2023 20:12
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye Ek Hizmet Binası’nda PET/CT cihazı hizmete girdi. Cihaz ile birlikte kanser hastalarının il dışına sevki son buldu.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, cihazın hizmete girmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Kamu hastanelerimiz her gün nitelikli sağlık hizmetlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Devletimizin imkanları ile Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize tahsis edilerek Hastanemize kazandırılan teknik açıdan modern son teknolojik cihaz ile hastalarımıza tanı amacıyla kullanılan PET/CT cihazı bugün itibari ile hasta kabulüne başlamıştır” dedi.

Doç. Dr. Solmaz, PET/CT cihazının kanserin ilk teşhisi, evrelemesi, yaygınlığının belirlenmesi ve doğru bir tedavi planı çıkarılması ile ilgili tüm aşamaların gerçekleşeceği bir cihaz olduğunu belirterek, “PET/CT, kanser haritasını çıkarabilen, hastalık ile etkin bir mücadele için önemli bir cihazdır” diye konuştu.

Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Fikret Ertek de yaptığı açıklamada, PET/CT cihazının birçok kanser hastalığının tanı, evreleme, nüks ve tedavi yanıtının değerlendirilmesi açısından dünyada artık çok yaygın olarak kullanılan bir görüntüleme modalitesi olduğunu belirterek, “Bu açıdan birimimize bu cihazın ve birimin eklenmiş olması bizim için Şanlıurfa halkına hizmet edecek olmamız büyük bir şans ve mutluluk vericidir” dedi.

Hasta yakını ise, “PET-CT ye hastamı getirmekten yani ben şu an için gerçekten çok memnunum çünkü bir yıl gibi bir süredir bu filmin Urfa’ya gelmesini bekliyordum. Özellikle akciğer rahatsızlığından dolayı benim için sevindirici bir olay oldu. Rahatladım. Hem ekonomik olarak hem vasıta olarak iyi oldu gerçekten. Diğer hastalarından faydalanması açısından sevinçliyim” diye konuştu.

HABERLER  Pandemide son durum açıklandı!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.