enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Viranşehirli kadın ve çocuklardan İsrail’e tepki

Viranşehirli kadın ve çocuklardan İsrail’e tepki
15.11.2023 16:48
0
A+
A-

Viranşehirli bir gurup kadın ve çocuk İsrail’in Filistinlilere yaptığı soykırımı protesto etmek için el ele zincir eylemi yaptı.

Viranşehir’in en büyük parkı olan Yenişehir Mahallesinde ki Tren Yolu Parkına gelen bir gurup kadın ve çocuk 7 Ekimden bu yana İsrail’in Filistinlilere yaptığı soykırımı protesto ettiler. Kundakta ki çocuktan yaşlı kadınlara varana kadar halkın akın akın geldiği etkinliğe yaklaşık 2 bin 500 civarında vatandaş katıldı.

Çocukların özellikle büyük bir ilgi gösterdiği eylemde İsrail aleyhine sloganlar atıldı. Protesto eyleminde yapılan açıklamada, “7 Ekim 2023 tarihinden beridir İsrail Filistin’de Gazze’ye soykırım yapıyor. Kadın, çocuk, yaşlı, hasta demenden onları katlediyor. Okul, hastane, çarşı-pazar, mabetler İsrail’in bombaları altında darmadağın oluyor ve Gazze adeta yok ediliyor” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan konuşma esnasında bazı kadınların gözyaşlarını tutamadığı görülürken akranlarının parçalanmış bedenini televizyonlarda gören çocuklar “Kahrolsun İsrail, Hamas’a Selam Direnişe Devam, Cenk Cihat Şehadet” sloganları atarak İsrail’e lanet yağdırdılar. Protesto eylemi esnasında Gazze’nin Kahramanı Ebu Ubeyde giyimli çocuk ise dikkat çekti.

El ele zincir halkası oluşturan Viranşehirli kadın ve çocuklar yapılan konuşmalardan sonra Gazze’deki yaralı ve hasta kadın ve çocuklar başta olmak üzere topluca dua ederek yüce Allah’tan onlara şifa dilediler, dua sonrasında program sona buldu.

HABERLER  Şanlıurfa'da Trafik polisleri sürücülere bilgilendirici broşür dağıttı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.