enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3862
EURO
34,7837
ALTIN
2.395,62
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonlarında 95 kişi yakalandı

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonlarında 95 kişi yakalandı
17.11.2023 07:58
0
A+
A-

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında son 20 günde 95 zehir taciri ve sokak satıcısını yakaladı.

Yakalanan şüphelilerden 63’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ekipler, yapılan operasyonlarda 1 ton 88 kilo 164 gram uyuşturucu madde ve 4 bin 611 uyuşturucu hap ele geçirdi.

Ekipler, kent genelindeki uyuşturucu ile mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Son 20 günde yapılan operasyonlarda, 95 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 63’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Operasyonlarda, 1 ton 88 kilo 164 gram esrar, 10 kilogram eroin, 1 kilogram 200 gram kokain, 10 kilogram skunk, 4 bin 611 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu ile mücadele çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini açıkladı.

Operasyonlar Nasıl Gerçekleştirildi?

Ekipler, operasyonlarını titiz bir çalışmayla planladı. Şüphelileri takibe alan ekipler, operasyon için uygun zamanı kolladı. Operasyonlarda, şüphelilerin adresleri ve kullandıkları araçlar takip edildi. Şüpheliler, adreslerinde veya kullandıkları araçlarda yakalandı.

Operasyonlar Hangi İllerde Yapıldı?

Operasyonlar, Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde gerçekleştirildi. Ekipler, operasyonlarda, kentin farklı noktalarında bulunan adreslere baskın düzenledi.

Operasyonlar Ne Kadar Etkili?

Operasyonlar, kentte uyuşturucu ticaretinin önüne geçilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin, kentte satılması halinde çok sayıda gence ulaşacağı belirtiliyor.

Uyuşturucu ile Mücadele Nasıl Sürdürülebilir?

Uyuşturucu ile mücadelenin, sadece güvenlik güçlerinin çalışmalarıyla değil, toplumun tüm kesimlerinin işbirliğiyle mümkün olabileceği belirtiliyor. Aileler, çocuklarının uyuşturucu madde kullanımına karşı bilinçli olmalı ve bu konuda gerekli önlemleri almalıdır. Eğitim kurumları, öğrencilere uyuşturucu madde kullanımının zararları hakkında bilgi vermelidir. Medya da, uyuşturucu ile mücadele konusunda farkındalık yaratmak için gerekli çalışmaları yapmalıdır.

HABERLER  Şanlıurfa'da göçmen kaçakçılığı operasyonu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.