enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, eğitim yöneticileriyle bir araya geldi

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, eğitim yöneticileriyle bir araya geldi
18.11.2023 10:45
0
A+
A-

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde okul yöneticileriyle bir araya geldi.

Karaköprü Onikiler Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Şıldak, eğitimin birinci öncelikleri olduğunu belirterek, “Eksiklerimizi tespit ettik ve doğru kararlar almaya çalışıyoruz. Şu anda Millî Eğitim Bakanlığımızın desteğiyle 90 okulumuzun yapımı başlamış durumda. Yıl sonuna kadar bir o kadar ihale edeceğimiz okulumuz var. Böylelikle 160-170 civarında okulumuzu bir, bir buçuk yıl içerisinde tamamlayarak eğitimin hizmetine sunmuş olacağız. Yeni bir planlamayla da 2024-2026 yılları arasındaki üç yıllık periyotta yapılmasını önereceğimiz okullarımızı tespit ettik. Bu okullarımızın sayısı da iki yüze yakın. Bunları da yaparsak Şanlıurfa’daki okul ihtiyacının büyük ölçüde çözüme kavuşturulmuş olacağını söyleyebiliyoruz” dedi.

Öğretmen açığı konusuna da değinen Vali Şıldak, bakanlıkla yaptıkları görüşmeler doğrultusunda birkaç yıl içerisinde açığın kapatılabileceğini kaydetti. Şanlıurfa’da okullaşma oranının düşük olduğu okul öncesi eğitimin de temel eğitim kadar önemli olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, “Okul öncesi eğitimde yüzde 70’lerdeki okullaşma oranımızın hızla yükseltilip yüzde 90’ların üzerine taşınması için Türkiye Yüzyılında, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutladığımız böylesine tarihi bir anda Şanlıurfa’da eğitim alanında adeta bir seferberlik havasında çalışmamız lazım. Bununla ilgili planlamalarımızı da yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasında mevsimlik tarım işçiliği nedeniyle okuldan uzak kalan çocuklara da değinen Vali Şıldak, devamsızlık sorununun önüne geçecek adımları atmak için planlama yaptıklarını dile getirdi.

“Gelin hep birlikte Şanlıurfa’da eğitim alanında çok daha iyi işler yapalım” çağrısıyla konuşmasını sürdüren Vali Şıldak, “Eğitim önemli dedik, o zaman eğitimciler de önemli. Çünkü sizler insan sermayesinin geliştirilmesi, toplumun şekillendirilmesi ve insanın geliştirilerek donanımlı hale getirilmesi konusunda asıl güç sizde. Eğitimde insan unsuruna odaklanmak istiyoruz. Eğitim, her toplum için kilit öneme sahip ama Şanlıurfa için daha önemli. Çünkü Şanlıurfa’nın bir dönüşüme ihtiyacı var. Her alanda değişmeye, kabuğunu kırmaya, sahip olduğu potansiyele yakışır bir gelişime ihtiyacı var. Sahip olduğumuz potansiyel bakımından çok güçlüyüz fakat bu güçle uyumlu bir gelişme gösterememişiz. Şanlıurfa’ya bu elbise artık dar geliyor. Büyük düşüneceğiz, daha derin ufuk çizgisine odaklanacağız ve hep birlikte eğitim alanında çıtayı yükselteceğiz” dedi.

HABERLER  Şanlıurfa Valisi Şıldak’ın eğitim mesaisi bugün de sürdü

Göreve başladığı ilk günlerden itibaren okulları belirli aralıklara ziyaret eden Vali Şıldak, bundan böyle de habersiz olarak okul ziyaretlerine devam edeceğini söyledi. Ziyaretleri sırasında okulları temiz ve bakımlı görmek istediği kaydeden Vali Şıldak, “Okullarımızda kayıtsız kalınan hiçbir husus görmek istemiyoruz. Okullarımızda okul yöneticileri tarafından motive edilmiş eğitim kadroları görmek istiyoruz. Bu motivasyonu oluşturacak olan da siz okul yöneticilerimizsiniz. Görevlerinizi yaparken de empati kurmayı ihmal etmeyin, çünkü bu size otokontrol şansı verecektir. Okulunuzdaki her çocuğu kendi çocuğunuz gibi kabul edin, bu duyguyu öğrencilerinize de geçirin. Bu çocuklar için elinizden geleni değil, elinizden gelenin fazlasını yapın. Şanlıurfa’da buna ihtiyaç var.” cümlelerini kullandı.

Daha sonra okul yöneticilerinin sorularını yanıtlayan Vali Şıldak, eğitim alanındaki sorunların çözümü için tüm paydaşların birlikte çalışması gerektiğini vurguladı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, şube müdürleri ve her kademeden okul idarecileri katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.