enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da ejder meyvesi hasadı başladı

Şanlıurfa’da ejder meyvesi hasadı başladı
19.11.2023 18:45
0
A+
A-

Tarımsal üretimin başkenti Şanlıurfa’da, seracılığın geliştirilmesi ve alternatif tarımsal üretim modellerinin tecrübe edilmesi amacıyla Eyyübiye Belediyesi tarafından kurulan serada, 17 ay önce dikilen ejder meyvesi fideleri ilk meyvelerini verdi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, belediye meclis üyeleri ve Eyyübiye Sera Kent sorumluları ile birlikte, deneme amaçlı yetiştiriciliği yapılan ejder meyvesinin ilk hasadını gerçekleştirdi.

İki farklı çeşitle başlayan ejder meyvesi üretiminin ikinci yıldan sonra meyve vermeye başladığını, ancak Eyyübiye Sera Kent’teki uyum nedeniyle ilk meyveleri 17’nci ayda aldıklarını belirten Başkan Kuş, 2024 yılı itibariyle bu alternatif ürünün asıl verimli çağa ulaşacağını söyledi.

Seçimden önce vaat ettiği ilk projesinin sera kent olduğunu anımsatan Başkan Kuş, “Eyyübiye’ye vaat ettiğimiz bir sera kent projemiz vardı. İki yıl önce temelini atmış olduğumuz sera kentimizin meyvelerini almaya başladık. 17 ay önce diktiğimiz ejder meyvesi çeliklerinden ilk meyveleri alıyoruz. Nasip olursa, 2024 yılında bereketli bir sezon geçireceğiz, hem Şanlıurfa’ya hem de Türkiye’ye üretim noktasında katkı sunmuş olacağız” dedi.

Eyyübiye Sera Kent’in kurulmasına destek veren GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na da şükranlarını sunan Başkan Kuş, “Sera kentimizin kurulmasında bizlere çok ciddi destekler sundular. 2024 yılında temelini atacağımız yeni on dönümlük seramız için de desteklerini sunacaklar. Şimdiden hem GAP İdaremize hem de bakanlığımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ejder meyvesi, tropikal bir meyvedir. Anavatanı Güneydoğu Asya olan ejder meyvesi, son yıllarda Türkiye’de de yetiştirilmeye başlanmıştır. Ejder meyvesi, içerdiği vitamin ve mineraller ile sağlığa faydalı bir meyvedir. Ayrıca, yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

HABERLER  Şanlıurfa'da Sıcaklık onlara yaradı, vatandaş çareyi sineklik taktırmakta buldu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.