enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da çocuğa cinsel istismar suçunda korkutan rakamlar!

Şanlıurfa’da çocuğa cinsel istismar suçunda korkutan rakamlar!
20.11.2023 20:23
0
A+
A-

Şanlıurfa Barosu, kentteki çocuk istismarıyla ilgili yılın ilk 10 ayına ilişkin verileri açıkladı.

Rakamlar korkutucu boyutta. Şanlıurfa’da 1 Ocak – 31 Ekim tarihleri arasında 545 mağdur çocuğa cinsel istismar suçundan vekil ataması yapıldı. Reşit olmayanla cinsel ilişki suçunda ise 412 mağdur çocuğa vekil ataması yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) çocuk ihmali ve istismarını; 18 yaşın altındaki çocukların sağlığını, sağ kalımını, gelişimini veya ilişkilerdeki güven duygusunu olumsuz yönde etkileyen fiziksel/duygusal/cinsel istismar, ihmal ve diğer sömürü türleriyle sonuçlanan kötü davranışlar olarak açıklıyor.

Çocukların istismarı kamu vicdanını. toplumun temelini ve değerlerini derinden sarsıyor.

Şanlıurfa Barosu da Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) Uygulama Merkezi kayıtlarına göre yapılan avukat görevlendirmelerinin büyük çoğunluğunun çocuklara karşı işlenen suçlar, özellikle de çocuğa karşı cinsel istismar vakaları olduğu görüldü.

Baronun bu yıl 1 Ocak’tan 31 Ekim tarihine kadarki görevlendirmelerden yola çıkarak hazırladığı verilere göre, Şanlıurfa’da yılın ilk 10 ayında çocuğun cinsel istismarı suçunda 545 mağdur çocuğa vekil  ataması yapıldı.

Ayrıca reşit olmayanla cinsel ilişki suçunda ise 412 mağdur çocuğa vekil ataması yapıldı.

Baronun verilerine göre, 12 yaş altında 57 erkek ve 116 kız mağdura avukat ataması yapılırken 12-15 yaş arasında 26 erkek ve 142 mağdur çocuğa avukat görevlendirmesi yapıldı. 15-18 yaş aralığında 17 erkek ile 187 kız mağdur çocuğa da baro tarafından atama yapıldı.

REŞİT OLMAYANLA CİNSEL İLİŞKİ RAKAMLARI DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Söz konusu tarihler arasında Şanlıurfa’da reşit olmayanla cinsel ilişki suçunda 412 mağdur çocuğa vekil ataması yapıldı.

Bu kategoride, 12 yaşından küçük çocuklar için herhangi bir atama yapılmazken 12-15 yaş arasında 1 erkek ve 6 kız mağdur çocuğa atama sağlandı. 15-18 yaş aralığında cinsel istismara uğrayan 11 erkek ve 394 kız mağdur çocuğa avukat ataması yapıldı.

HABERLER  Şanlıurfa'da taksi durağının yeri görenleri şaşkına çevirdi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.