enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da öğretmen ve idarecilere saldıran 4 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa’da öğretmen ve idarecilere saldıran 4 şüpheli gözaltına alındı
25.11.2023 21:40
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde dün öğlen saatlerinde yaşanan olayda, öğretmenlerin yangın merdiveninden inmemesi konusunda uyardığı öğrencinin yakınlarının okulu bastığı ve müdür ile 3 öğretmeni darp ettiği olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı.

Olay, Haliliye ilçesine bağlı Konuklu İlkokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre, öğretmenler, okul çıkışında ana kapı yerine yangın merdivenini kullanmak isteyen bir öğrenciyi uyardı. Bunun üzerine öğrenci eve giderek öğretmeni tarafından azarlanıp kendisine tokat atıldığını söyledi.

Bu olayı duyan öğrencinin yakınları soluğu okula aldı. Okul müdürünün odasına giden öğrenci yakınları ile öğretmenler arasında önce tartışma, ardından arbede çıktı. Arbede, odada bulunan öğretmenler tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Okul müdürü Rıdvan Eviz ile öğretmenler Muhammet Aksoy, Sedat Adıgüzel ve Emine Polat Zencirci yaralandı.

Öğretmenler hastanedeki müdahalelerinin ardından taburcu edilirken olayla ilgili bugün yeni gelişme yaşandı.

Öğretmen ve idarecilere saldıran 4 şüpheli, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Olayın yaşandığı Konuklu İlkokulu Müdürü Rıdvan Eviz, yaşananlardan dolayı üzüntülü olduklarını belirterek, “Öğretmenler olarak çok üzgünüz, böyle bir olayı tasvip etmiyoruz” dedi.

Eviz, okulda öğrencilerin güvenliğinin sağlandığını belirterek, “Öğrencileri korumak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Böyle bir olayın yaşanması bizi derinden üzdü” diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen Şanlıurfa Şubesi de olaya tepki göstererek, “Öğretmenlere yönelik şiddeti kınıyoruz” açıklamasında bulundu.

Şube Başkanı Mehmet Ali Arıkan, “Öğretmenler, eğitim-öğretimin en önemli unsurudur. Onların güvenliği ve huzuru sağlanmalıdır. Bu tür saldırılar kabul edilemez” dedi.

HABERLER  Suriyeliler Şanlıurfalı vatandaşı linç etti
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.