enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık desteklerini artırdı

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık desteklerini artırdı
26.11.2023 16:44
0
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılıkta sürdürülebilirliği ve verimliliği sağlamaya yönelik birçok destek kaleminde yüzde 100-150 artış oranı uyguladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan 2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2024 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararının Uygulama Tebliği ile 21 kalemde verilen hayvancılık destekleri artırıldı.

Sürü yöneticisi desteği yüzde 150 artırıldı

2022 yılında 12 bin TL olan sürü yöneticisi desteği, 2023 yılında yüzde 150 artışla 30 bin TL’ye çıkarıldı.

Buzağı desteği yüzde 133 artırıldı

2022 yılında kriterleri sağlaması durumunda 900 TL/başa kadar verilen buzağı desteği, 2023 yılı için yüzde 133 artışla 2 bin 100 TL/başa çıkartıldı.

Koç-teke alım desteği 2 bin TL/baş oldu

Küçükbaş hayvan ıslahının sağlanması, verimliliğin ve sürü kalitesinin artırılması amacıyla 2023 yılında koç ve teke alım desteği 2 bin TL/baş olarak uygulanacak.

Düve alım desteği yüzde 50 artırıldı

Damızlık Düve Yetiştirme Merkezleri ve hastalıktan ari işletmelerden hayvan alımlarında ise yüzde 50 düve alım hibe desteği uygulanacak.

Anaç koyun-keçi desteği yüzde 100 artırıldı

2022 yılında 50 TL/baş olan anaç koyun-keçi desteği, 2023 yılında yüzde 100 artışla 100 TL/başa yükseltildi.

Bakan Yumaklı: “Hedefimiz üreticilerin refahını artırmak”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılıktan elde edilen gelirlerin artırılması ve hem üreticilerin refahının hem de hayvan refahının yükseltilmesinin temel stratejileri olduğunu belirtti.

Yumaklı, bu kapsamda birim hayvandan daha fazla verim ile kaliteli ürün elde etmek, ürünlerin muhafazasından pazara ulaştırılması ve değerinde satılmasını sağlamak amaçlarıyla yetiştiricilere destek verdiklerini söyledi.

Yumaklı, aile işletmeciliği başta olmak üzere gençlere ve kadınlara da pozitif ayrımcılık yaptıklarını hatırlattı.

Yumaklı, 21 kalemde verilen hayvancılık desteklerini yüzde 100, bazı kalemlerde de yüzde 150 artırdıklarını vurguladı.

HABERLER  Şanlıurfa'da hükümlüler tarımsal üretim yaparak meslek öğreniyor

Yumaklı, şunları kaydetti:

“Sağladığımız yeni desteklerle işletmelerin sürdürebilirliğinin sağlanması, altyapı ve ekipman eksikliği nedeniyle yaşanan kayıpların azaltılması, verimlilik ve kalitenin artırılması, üretici gelirlerinin artırılması, kırsaldan kente göçün azaltılması ve bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması hedefleniyor.

Yetiştiricilerimizin ve üreticilerimizin desteklemelerden faydalanabilmesi için tebliğdeki şartlara uymaları büyük önem arz etmektedir. Desteklerimizin hayırlı olmasını ve yetiştiricilerimize bereket getirmesini diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.