enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3743
EURO
34,7834
ALTIN
2.432,21
BIST
9.967,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
28°C
Şanlıurfa
28°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

HEDEP Eş Genel Başkanı Şanlıurfa’da

HEDEP Eş Genel Başkanı Şanlıurfa’da
29.11.2023 19:55
0
A+
A-

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Şanlıurfa’da esnaf ziyaretlerinin ardından bir açıklama yaptı.

Hatimoğulları, “Seçimlerde herhangi bir sorun yaşanmaması için bizler kısa adımız olan HEDEP’i değiştireceğiz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları bir dizi temasta bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.

Başkan Hatimoğulları ile beraberindeki heyette yer alan HEDEP Şanlıurfa milletvekilleri Ömer Öcalan, Ferit Şenyaşar ve Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Balıklıgöl’de esnaf ziyareti gerçekleştirdikten sonra Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açılaması yaptı.

“Her adımı, her noktası tarih kokan Urfa. 11 bin 500 senelik tarihe sahiplik yapan Göbeklitepe’ye sahiplik yapan Urfa” diyen Hatimoğulları şunları kaydetti:

 “Değerli halklarımız Urfa Suriye’ye sınır bir kentimiz ve ne yazık ki Suriye savaşından en ağır bedel ödeyen kentlerden biridir. Çok yoğun göç aldı çok insana evsahipliği yaptı. Kobani de IŞİD kobaniyi ele geçirmeye çalışırken burada direniş tarihi yazıldı. Kobanî’de, Kuzey ve Doğu Suriye ile en çok dayanışan direniş en çok burada Urfa topraklarında gerçekleşti. Bunun elbette her açıdan bedelini ağır bir şekilde burada ödüyor Urfa halkı.”

“HİÇ KİMSE İSMİMİZİ DEĞİŞTİREREK BU DÜŞÜNCELERİMİZİN ORTADAN KALKMASINI BEKLEMESİN”

Hatimoğulları, seçimlerde herhangi bir sorun yaşanmaması için HEDEP’in adını değiştireceklerini belirterek şunları söyledi:

“Biliyorsunuz partimiz Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi kongresinde ismini değiştirerek şimdi bu halimizle devam ediyoruz. HEDEP olarak. Kısaltılmış ismimiz HEDEP. Biz bugüne kadar hangi partiyi kurduysak halklarımız kurduğumuz bütün partilere HEDEP diye ifade eder. HEDEP güçlü bir duygu bağı oluşturdu toplumda. İşte tüzük değişikliğimizi onaylamayan Yargıtay, Sarayın emri ile davranan yargıtay bu adımıza bile tahammül edemeyip ismimizi değiştirmemizi istiyor. Seçimlerde herhangi bir sorun yaşanmaması için bizler kısa adımız olan HEDEP’i değiştireceğiz. Ama şunu bilsinler bugüne kadar kapatılan bütün partilerimize rağmen dimdik ayaktayız. Dün söyledik bugün de söylüyoruz. Parti demek tabela demek değildir parti sizsiniz parti Türk halkı Kürt halkıdır, parti Ermeniler Araplardır Süryanidir. Partimiz Alevidir Sünnidir hristiyandır partimiz kadınların emekçilerin ve bu ülkedeki bütün insanların partisidir. Hiç kimse ismimizi değiştirerek bu düşüncelerimiz ve paradigmanın ortadan kalkmasını beklemesin. İsim değiştireceğiz, kısaltma ismimizi ama halkların buradaki varlığını değiştiremeyeceksin ey Yargıttay ey saray.”

HABERLER  HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: “Tasarruf tedbirlerinden bazı kurumları muaf tutamazsınız”

“URFA’DA TÜM BELEDİYELERİMİZİ KAYYIMIN ELİNDEN ALACAĞIZ HALK YÖNETECEK”

Hatimoğulları, konuşmasına şöyle devam etti:

Biraz önce de bahsettiğim yerel seçimler. Yerel seçimler yaklaştı bir süredir halklarımıza şu çağrıyı yapıyoruz. Yarın seçim olacakmış gibi lütfen çalışmalarımıza başlayalım. Kapı kapı dolaşalım gitmediğimiz ev sıkmadığımız ev bırakmayalım. bugüne kadar sadece oy verenlere değil bize hiç oy vermemiş insanlara da gidelim ve anlatım. Bu iktidarın kayyımcı zihniyetini anlatalım bu iktidarın halkın iradesini tanımayarak onlara nasıl kayyım atadığını anlatalım tek tek. Kayyımların bu ülkede nasıl hırsızlıklara imza attığını anlatalım. Bunlar, Saray’ın atanmışları, Çünkü başları çaldığı için buradaki kayyımlar da hırsızlığa alışmışlar. Her şeyimizi çalıyorlar, Kenan Aktaş. Kayyım atanmış olan Suruç Belediyesine atanmış olan kayyım. Buradaki kayyımların deneyimlerine baktığımızda ilk işleri belediyeye ait olan binayı emniyet müdürlüğüne tahsis etmek ya da milli eğitim müdürlüğüne tahsis etmek. Emniyet Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığına bağlıdır ve oradaki bütçeden faydalanır. Bu, belediyenin görevi değildir. Ama kayyım bunu kendine vazife olarak gördüğü için bizim kurumlarımızı ve evimizi başkalarına peşkeş çekiyorlar. Çalıyorlar, çırpıyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Ve buradan kayyımlara buradan bir kez daha bütün Türkiye ve dünya duysun ki Urfa’da kayyım atanmış tüm belediyelerimizi kayyımın elinden alacağız, halk yönetecek, biz yöneteceğiz, halkın iradesi tecelli edecek”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.